Ruiterkamp voor kinderen met autisme

| 12-01-2012

Autisme Sportief organiseert van 30 juli tot en met 5 augustus 2012 een ruiterkamp voor kinderen met autisme. Zij kunnen tijdens het kamp hun vrije tijd besteden met de paarden. “Bij paardrijden worden spieren gebruiken die anders niet actief worden aangesproken”, zegt Wilco Voulon van Autisme Sportief. “Hierdoor wordt de algemene lichamelijke ontwikkeling van kinderen op een positieve manier beïnvloed. Tevens is paardrijden een vrijetijdsbesteding die als positief ervaren wordt bij autistische kinderen.”

© Henry Dijkman

Volgens Voulon zijn er verschillende redenen waarom de samenwerking tussen paard en kind zo succesvol is. “Het contact met een paard en zijn beweging worden gebruikt om aan doelen te werken die voor een autistisch kind belangrijk zijn. Ze hebben een rustgevende werking op kinderen en het omgaan met een paard werkt stimulerend. Het geeft het kind bewegingsvrijheid en het onderbreekt bepaalde gedragingen. Daarnaast accepteert een paard iemand zoals hij is en stelt het geen eisen. Een paard voelt de bedoeling van een autistisch kind goed aan en kan prima omgaan met ongewoon gedrag.”

Van maandag 30 juli tot en met zondag 5 augustus 2012 vindt het kamp plaats bij Manege Houtzeel in Dalfsen. Pedagogische en didactisch geschoolde trainers van Autisme Sportief trainen met de kinderen in zowel kleine groepjes als individueel. Het ruiterkamp krijgt verder begeleiding en ondersteuning van gerenommeerde paardrijdinstructrices en amazones. Kinderen krijgen tijdens het kamp onder andere paardrijlessen in een overdekte binnen- of buitenbak en er komen verschillende verzorgingsaspecten aan de orde. Mocht je mee willen doen, inschrijven kan via infono@spmautismesportief.nl.

Paardensport, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws