Ruime zege zaalvoetbalsters SVI in ‘topper’

| 18-03-2019

De zaalvoetbalsters van SVI hebben maandagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse 5, één niveau onder de eredivisie. Het sterkste vrouwenteam van de Zwolse club wist in het Landstede Sportcentrum met maar liefst 7-2 te winnen van grootste concurrent Trekvogels uit Nijmegen.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

“We zijn weer een stapje dichter bij de titel”, reageert Margriet Beekman, die met twee treffers een belangrijk aandeel had in de overwinning van SVI op de opponent uit Nijmegen. “In de beginfase was het voetbal aan onze kant niet geweldig en waren wij ietwat zenuwachtig, maar in de tweede helft vielen alle ballen goed”, aldus Beekman, die het enige doelpunt van de eerste helft maakte. “Ja, die 1-0 was een lekker doelpunt. Ik kreeg de bal van achteruit en kon hem in één keer op de slof nemen.”

Via een 1-0 ruststand nam SVI in het tweede bedrijf in no-time afstand van Trekvogels. Femke Gertsen en Elisa Nijenhuis namen ieders twee goals voor hun rekening en ook Margriet Beekman maakte haar tweede van de avond. De zevende Zwolse treffer werd gemaakt door een speelster van Trekvogels, dat pas in de slotfase wat terug wist te doen. “Onze captain Janneke Veldman stond - ondanks een griepje - prima te keepen en zij hoefde slechts twee keer te vissen. Maar toen was de zege eigenlijk al veiliggesteld”, stelt Margriet Beekman, die weet dat er nog lange weg is te gaan.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

“Trekvogels heeft in deze competitie nu twee keer verloren en wij één keer, maar wij hebben nog drie wedstrijden minder gespeeld. Dus het is zaak om te blijven winnen, want er wacht ons ook nog een confrontatie met Trekvogels in Nijmegen”, vertelt Beekman, voor wie alleen het kampioenschap telt. “Natuurlijk gaan wij voor de titel. Vorig jaar waren wij er al dichtbij en nu liggen wij goed op koers, maar om eerlijk te zijn hebben wij niet de ambitie om te promoveren naar de eredivisie. Je moet dan veel langer reizen voor uitwedstrijden en dat ook nog eens op doordeweekse avonden. Daarnaast spelen wij niet altijd in dezelfde samenstelling, dus dat is zeker in de eredivisie niet handig.”

Voetbal, SVI, Landstede Sportcentrum, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws