Ruime zege voor handbalheren SV Tyfoon

| 04-03-2012

De handbalheren van SV Tyfoon blijven, dankzij een ruime overwinning op het tweede team van Erica ’76, meedoen in de strijd om de titel in de derde klasse B. In sporthal De Marke zegevierde Tyfoon zaterdagavond na een moeizame start uiteindelijk met 23-8.

In de eerste helft speelden vooral de twee doelmannen ijzersterk. Zowel Jens Ringelberg van Erica als Arnold ter Wiele van Tyfoon stopte bijna alles. Na een dik kwartier spelen was de stand dan ook nog maar 2-2. De Tyfoonmannen wilden iets te graag winnen en liepen zichzelf voorbij. Bij rust stond Tyfoon met ‘slechts’ 7-5 voor. Na rust bleek duidelijk dat coach Ronald Mennink de vinger op de zere plek had gelegd en zijn mannen weer aan het handballen had gekregen. De gasten uit Dieren kwamen ruim twintig minuten niet meer aan scoren toe. Pas in de 52ste minuut kon het zesde doelpunt van Erica worden bijgeschreven. Tyfoon, met deze keer de jeugdspelers Dennis Borst en Brian Brouwer in de gelederen, had er toen al negentien in liggen!

Met een overwinning van uiteindelijk 23-8 blijven de Tyfoonmannen met twee verliespunten staan op de tweede plaats in de competitie. Op zondag 18 maart komt koploper Swift uit Arnhem op bezoek in sporthal De Marke, om in een rechtstreeks duel te strijden om de koppositie. Het duel begint om 12.00 uur.

Handbal, SV Tyfoon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws