Ruime zege voor FC Zwolle op Dordrecht

| 21-10-2011

FC Zwolle heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt op FC Dordrecht. Met Arne Slot, Nassir Maachi en Mustafa Saymak als opvallendste spelers wist de formatie van trainer Art Langeler liefst vijf keer te scoren in eigen huis. De 5-0 zege zorgde voor lovende woorden van trainer Theo Bos van FC Dordrecht. “FC Zwolle is echt de beste ploeg die we tot nu toe zijn tegengekomen.”

Hoewel FC Zwolle bij vlagen sprankelend blijft voetballen, zijn er buiten de lijnen toch de nodige kopzorgen voor trainer Langeler. Tegen Dordrecht bleven Gerard Aafjes, Said Bakkati en Furdjel Narsingh door uiteenlopende klachten aan de kant. Tel daarbij de al langer geblesseerden op en de waslijst puilt uit. Het blessureleed biedt kansen voor de jeugd, maar ook voor spelers die tot nog toe weinig in actie kwamen. Spelers als Joran Pot. “Ja, dat was weer een tijdje geleden. Maar dit was wel een erg lekkere wedstrijd om te spelen, ik mocht niet klagen.”

Zwolle begon namelijk scherp aan het duel met Dordrecht. De gasten werden met lekker combinatievoetbal dol getikt. Trainer Bos kon het al voor rust niet langer aanzien en wisselde Björn Vlasblom en Santy Hulst. Op dat moment stond het al 2-0 voor Zwolle, dankzij Nassir Maachi. Zijn eerste treffer maakte hij na tien minuten spelen. Dordrecht probeerde middels een corner gevaar te stichten, maar hield daarbij geen rekening met een Zwolse counter. Via Saymak en Slot belandde de bal voor de voeten van Rochdi Achenteh. Zijn poging werd nog gestopt door doelman Stef Doedee, die de poging van Maachi vervolgens moest laten lopen. Niet lang daarna scoorde Maachi opnieuw na een goede combinatie met Joey van den Berg. “We blijven doorvoetballen, dat is onze kracht”, aldus Pot. Toen voor rust ook nog via Saymak de 3-0 viel, was het duel beslist.

Na rust nam Zwolle geen gas terug. Saymak en Maachi, in tegenstelling tot de opvallende keuze van het publiek toch wel de man van de wedstrijd, prikten er beiden nog eentje in. Daarna bleef Zwolle rustig doorvoetballen, maar echt grote kansen leverde dit niet meer op. Wat schoten uit de tweede lijn en een poging van invaller Jesper Drost, meer viel er qua kansen niet te genieten. En dat terwijl Dordrecht door de tweede gele kaart van Johan Versluis toch een half uur met een man minder speelde. “We voetbalden wel, maar onbewust hou je toch ook rekening met het bekerduel van RKC Waalwijk, dat dinsdag nog is. Wel zonde dat we niet meer scoorden”, aldus Pot.

Dinsdag komt FC Zwolle weer in actie. Dan staat het bekerduel met RKC Waalwijk op het programma. Die wedstrijd begint dinsdag om 20.45 uur.

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Pot en Van Hintum, Olijve, Achenteh, Saymak, Slot (83. Hiwat), Van den Berg (73. Drost), Maachi (55. Mamedov)

FC Dordrecht; Doedee; Amevor, Lima, Versluis, Beugelsdijk, Vlasblom (42. Coster), Hulst (42. Post), Rijsdijk, Mayele, Tano (65. Diao), Curiel

Scoreverloop:
10. Nassir Maachi 1-0
18. Nassir Maachi 2-0
45. Mustafa Saymak 3-0
48. Mustafa Saymak 4-0
52. Nassir Maachi 5-0

Gele kaarten:
Coster, Post en Diao (FC Dordrecht )

Rode kaart:
63. Johan Versluits (FC Dordrecht) 2x geel

Toeschouwers
8.234

Arbitrage:
Dhr. Bossen (scheidsrechter), dhr. Hoekstra en dhr. Steinhauser (assistent-scheidsrechters) en dhr. Mulder (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Arne Slot, Mustafa Saymak, Jupiler League, Nassir Maachi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws