Ruime winst voor FC Zwolle op Volendam

| 16-09-2011

FC Zwolle heeft zich redelijk hersteld van de 3-1 nederlaag van afgelopen maandag tegen Helmond Sport. FC Volendam had vrijdagavond, op een kwartier in de tweede helft na, weinig in te brengen tegen de getergd spelende Zwollenaren. De ploeg van trainer Art Langeler kreeg diverse kansen om een ruime overwinning op de borden te zetten, maar Zwolle faalde in de uitwerking. Uiteindelijk liep de thuisploeg in de slotfase uit naar een 3-1 overwinning.

De wedstrijd stond vooraf voor een groot deel in het teken van de zware blessure van spits Jeroen Ketting. De aanvaller, die slechts tweemaal een half uur speeltijd kreeg in Zwolle, liep donderdag op de afsluitende training een zware kruisbandblessure op. Mustafa Saymak verving hem in de basiself van trainer Langeler, die zijn ploeg goed zag starten. Al in de tweede minuut bracht Furdjel Narsingh de bal gevaarlijk voor het doel, maar keeper Robinn Ruiter voorkwam dat Saymak kon intikken. Na iets meer dan twintig minuten spelen kwam Zwolle verdiend op voorsprong. Na een mooie aanval, met onder meer een mooie hakbal van Nassir Maachi, belandde de bal voor de voeten van Alexander Bannink, die Ruiter wel wist te verschalken. "We speelden prima voetbal, al kun je zeggen dat we met een grotere voorsprong de rust in hadden moeten gaan", analyseerde Langeler na afloop. Hiermee doelde hij onder meer op de kans van verdediger Darryl Lachman. Lachman kreeg een prima kans om de score te verdubbelen, maar hij aarzelde te lang. Hierdoor kon Ruiter zich voor de bal gooien.

In de rust werd er door de ruim achtduizend toeschouwers afscheid genomen van clubicoon Albert van der Haar. De verdediger annex middenvelder, dit seizoen uitkomend voor Staphorst, speelde liefst vijftien jaar in het blauw en wit van Zwolle. Het inspireerde de thuisploeg tot een flitsend begin van de tweede helft, met een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Volendam. Gek genoeg kwam 'Het andere Oranje' in die fase op gelijke hoogte. Uit een corner kon Jack Tuyp binnenprikken, waarna voor Volendam de beste fase aanbrak. De ploeg van trainer Gert Kruys kreeg enkele goede mogelijkheden, maar de gasten vonden Diederik Boer op hun weg. "In die fase was het een echte wedstrijd", waren beide coaches na afloop eensgezind.

Zwolle liet zich echter niet van de wijs brengen en hervond zich snel. Grote kansen voor onder meer Maachi en Joey van den Berg werden echter niet benut. Op het moment dat Christiaan Cicek zich klaar maakte voor een invalbeurt scoorde Zwolle alsnog. Van den Berg kon binnenschieten na een snelle inworp aan de rechterkant. Niet veel later besliste invaller Cicek met één van zijn eerste acties zelfs de wedstrijd. De mee opgekomen Bart van Hintum gaf een afgemeten voorzet op de aanvaller, die onberispelijk raak schoot. Langeler was na afloop dan ook tevreden. "We hebben met goed voetbal positieve reclame gemaakt voor FC Zwolle en Albert een mooi afscheid gegeven. Een pluim voor Mustafa Saymak, die prima speelde bij zijn debuut in de basiself." Collega-coach Kruys was het hiermee eens. "Zwolle heeft gedomineerd en verdiend gewonnen."

Dinsdag aanstaande speelt FC Zwolle in Leeuwarden tegen Cambuur voor de KNVB Beker. Op zondag 25 september staat de uitwedstrijd tegen koploper FC Eindhoven op het programma.

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Aafjes, Van Hintum, Olijve, Bannink, Narsingh, Van den Berg, Saymak, Maachi (76. Cicek)

FC Volendam: Ruiter, Piqué, Schilder, Lindenbergh (79. Kramer), Koning, Kruys, Roy, Ahahoui, Van Dijk (79. Tol), Tuyp, Bakkenes (46. Muhren)

Scoreverloop:
23. Alexander Bannink 1-0
53. Jack Tuyp 1-1
73. Joey van den Berg 2-1
78. Christiaan Cicek 3-1

Gele kaarten:
Van Polen (FC Zwolle), Van Dijk, Koning, Roy (FC Volendam)

Toeschouwers
8.029

Arbitrage:
Dhr. Van de Graaf (scheidsrechter), dhr. Droste en dhr. Jansen (assistent-scheidsrechters) en dhr. Oostrom (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Joey van den Berg, Jupiler League, Alexander Bannink, Christiaan Cicek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws