Ruime overwinning Landstede Basketbal

| 04-04-2019

Landstede Basketbal heeft donderdagavond in een goede wedstrijd Den Helder Suns een flink pak slaag gegeven. De intens spelende thuisploeg doorbreekt de serie nederlagen en wint overtuigend met 92-57.

© André Rump
© André Rump

Vanaf het begin is Landstede Basketbal menens. De Zwolse lange mannen Kevin Bleeker en de jarige Noah Dahlman zorgen voor de eerste punten, waarna een eerste Overijsselse driepunter volgt. De afgelopen week wilde het afstandsschot niet vallen, maar vandaag vallen bijna evenveel driepunters binnen als de afgelopen drie wedstrijden. Als je dit voegt bij het hoge percentage tweepunters, is de strijd gestreden.

Den Helder Suns-coach Peter van Noord beaamt na afloop dat de Noord-Hollanders tekortschieten: “Ze hebben ons bij de strot genomen en we hebben ons laten meeslepen. We hebben tegen Den Helder Suns gespeeld. Zwolle is voor ons een ‘angstgegner’ en we weten niet goed te reageren op tegenslagen.” Landstede-coach Herman van den Belt spint: “De intensiteit was goed en we hebben een degelijke wedstrijd gespeeld. Mike, Bart en Olaf zijn uit voorzorg gespaard en Kevin verstapte zich. We hadden daardoor een kleine rotatie en die groep heeft het goed gedaan.”

In de aanvangsfase haken de Heldenaren nog aan. Landstede Basketbal geeft vier aanvalsrebounds weg waaruit drie scores volgen. Bovendien laat ex-Zwollenaar Leon Williams zien over een uitstekende drive en dito assist te beschikken. Bij de thuisploeg onderscheiden Sherron Dorsey-Walker en met name Nigel van Oostrum zich vanachter de driepuntlijn. Na tien minuten is het 21-16.

© André Rump
© André Rump

Wanneer sterhouders Alex Laurent, Steve Harris en Leon Williams rust pakken op de wisselbank, besluit de Zwolse formatie het gas in te trappen. Kaza Kajami-Keane dwarrelt door de defensie, Van Oostrum en Kajami-Keane raken van ver en een assist van Van Oostrum op Freek Vos met bonus leidt tot uitgebreid applaus. De eerste Zwolse time-out volgt als Leon Williams tweemaal op dezelfde wijze een drive verzilvert. Den Helder Suns schiet één op dertien van afstand, zodat de 45-27 ruststand een logisch gevolg blijkt.

Voor de rust waren er nog geen dunks te bewonderen, maar in een mum van tijd maken beide partijen dit goed. Eerst volgen driepunters van Alex Laurent en Leon Williams, maar daarna krijgt de ring het zwaar te verduren. Het begint met een dunk van Kevin Bleeker en een dunkje van Sherron Dorsey-Walker, maar als Freek Vos een interceptie heeft en spijkerhard door dunkt, kreunt de ring. Kayel Locke doet er nog een schep bovenop. Den Helder Suns is aangeslagen en zelfs KO geslagen en incasseert een 26-4 run. Na drie kwarten is bij 75-39 de wedstrijd volledig gespeeld.

Het slotkwart is dan voor de statistieken. De Suns krabbelen enigszins op en winnen zowaar dit kwart met 17-18. Dat ook de Noord-Hollanders kunnen dunken, bewijst Steve Harris: tweemaal ramt hij een bal door de ring. Het kan Landstede Basketbal weinig boeien. Sherron Dorsey-Walker gaat coast-to-caost en ook Jerom Oude Aarninkhof pakt een driepunter mee. Nigel van Oostrum geeft zijn zevende assist, maar het is niet genoeg om tot man van de match te worden uitgeroepen. Die eer gaat naar Noah Dahlman, die zijn dertigste verjaardagkaarsje uitblaast en onder het genot van een geliefd stukje Hollandse kaas de overwinning en zijn verjaardag kan vieren.

© André Rump
© André Rump

Punten:
Kaza Kajami-Keane 20; Sherron Dorsey-Walker 16; Noah Dahlman 13; Nigel van Oostrum, Kevin Bleeker en Ralf de Pagter 9; Freek Vos 8; Kayel Locke en Jerom Oude Aarninkhof 4

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws