Ruime nederlaag PEC Zwolle in Athene

| 20-07-2016

PEC Zwolle is woensdagavond in Athene met 4-0 onderuit gegaan tegen de Griekse topclub Panathinaikos. In de eerste 25 minuten ging het oefenduel gelijk op, maar na de 1-0 van Christian Ledesma in de 27ste minuut liepen de Grieken nog voor rust - door goals van Robin Lod en Mubarak Wakaso - uit naar 3-0. Marcus Berg zorgde met zijn treffer voor de 4-0. Mooi moment voor PEC Zwolle was de invalbeurt van Ryan Thomas. Na maandenlang blessureleed kwam hij een kwartier voor tijd in het veld.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Onder toeziend oog van zo’n 5.000 Griekse fans werd er om 21.00 uur lokale tijd afgetrapt. In de openingsfase van de wedstrijd wist PEC Zwolle via Mustafa Saymak en Queensy Menig nog enkele kleine mogelijkheden bij elkaar te spelen, maar nadat de Blauwvingers waren uitgeraasd nam Panathinaikos het heft in handen. Echt grote kansen speelde de thuisploeg niet bij elkaar, maar er was wel een duidelijk veldoverwicht. In de 27ste minuut besloot middenvelder Cristian Ledesma van grote afstand uit te halen. Ondanks een uiterste krachtsinspanning van Mickey van der Hart verdween de bal van zo’n dertig meter afstand perfect geplaatst in het doel. Daarmee was het hek van de dam.

Panathinaikos rook bloed en zette PEC onder druk. Nadat Mickey van der Hart de Zweedse spits Marcus Berg van scoren had afgehouden in een één-tegen-één duel, was het niet veel later toch raak. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggetrokken naar de Fins-international Robin Lod, die verwoestend uithaalde en het leer in het dak van het doel schoot. Vlak voor rust wisten de Grieken het duel vroegtijdig te beslissen. Mubarak Wakaso schoot van buiten de zestien met uiterste precisie in het doel: 3-0.

In de tweede helft kwam PEC Zwolle wat beter voor de dag. Het team gaf nauwelijks kansen weg, maar wist daarentegen zelf ook weinig te creëren. Na zo’n 66 minuten spelen pikte ook Marcus Berg nog een doelpuntje mee. De spits, in het verleden actief voor onder andere PSV en FC Groningen, verschalkte Van der Hart dit keer wel. Ondanks de 4-0 achterstand vond er een kwartier voor tijd toch nog een mooi moment plaats in Athene. Ryan Thomas maakte na maandenlang blessureleed zijn opwachting binnen de lijnen als vervanger van Queensy Menig. Kansen werden er verder niet meer bij elkaar gespeeld, waardoor PEC Zwolle met een ruime nederlaag afdroop.

Opstelling PEC Zwolle:
Van der Hart, Van Polen (79. Evre), Marcellis (46. Sandler), Van de Pavert (46. Van Looy), Warmerdam (62. Schenkeveld), Brama (82. Kvida), Saymak (46. Karagounis), Ehizibue, Mokhtar, Menig (74. Thomas) en Nijland (46. Mastour)

Scoreverloop:
27. 1-0 Christian Ledesma
37. 2-0 Robin Lod
40. 3-0 Mubarak Wakaso
66. 4-0 Marcus Berg

Voetbal, PEC Zwolle, Ryan Thomas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws