Ruim 1.100 sportliefhebbers op SportGala

| 25-01-2014

Ruim 1.100 sportliefhebbers zijn zaterdagavond op het SportGala Zwolle afgekomen. Onder hen burgemeester Henk Jan Meijer, de schaatsers Ronald en Michel Mulder, wielrenster Kirsten Wild en de lange mannen van Landstede Volleybal, maar ook prominente gasten uit de sportwereld zoals Jacco Eltingh, Tjerk Bogtstra, Hennie Spijkerman en Nico Rienks. Tijdens het Zwolse sportfeest, georganiseerd door Stichting Sportief Zwolle, werden tien verschillende awards uitgereikt.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De presentatie in het Landstede Sportcentrum was in handen van wielrenster Marijn de Vries en voormalig profvoetballer Gerard Marsman. Na een spectaculaire opening riepen zij allereerst alle ondertekenaars van het Gouden Sportboek voor een huldiging naar voren. Aansluitend volgde de bekendmaking van de winnaars van de ‘Zwolse Sportverkiezing’. Landskampioen Landstede Volleybal werd op basis van de geleverde prestaties in het afgelopen jaar verkozen tot sportploeg van het jaar. Sportman van het jaar 2013 was Michel Mulder, onder andere vanwege zijn gouden medaille op het WK sprint. Lotte van Beek kreeg de titel Zwols sportvrouw van het jaar. De schaatsster was vanwege een trainingskamp in het Italiaanse Collalbo, ter voorbereiding op de Olympische Spelen, echter niet aanwezig. Haar prijs werd in ontvangst genomen door twee nichtjes.

De titel sportcoach van het jaar ging naar volleybaltrainer Redbad Strikwerda (Landstede Volleybal). De 18-jarige Bas Tietema (wielrenner) werd verkozen tot sporttalent van het jaar. In de categorie sporter met een beperking waren voor het SportGala Zwolle dit keer geen sporters aangedragen/genomineerd, maar de vakjury besloot de prijs wel uit te reiken en toe te kennen aan Jitske Visser. De rolstoelbasketbalster uit Zwolle veroverde in 2013 onder meer twee Europese titels. Janny Stevens, secretaris Stichting Halve Marathon Zwolle, kreeg een award met daarop ‘sportvrijwilliger van het jaar 2013’. De sportstimuleringsprijs ging naar Hockey Club Zwolle. En de HomeRide (Van der Capellen Scholengemeenschap) werd gekozen tot het sportiefste schoolinitiatief.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Naast de genoemde winnaars ging ook sportwethouder Gerrit Piek niet met lege handen naar huis. De politicus, die bezig is aan zijn laatste maanden als wethouder van de gemeente Zwolle, werd op het podium door voormalig tennistopper Jacco Eltingh verrast en benoemd tot ‘sportbestuurder van het jaar’. De sportieve wethouder deed in 2013 aan een groot aantal hardloopwedstrijden in Zwolle mee en volbracht ook de Triathlon Zwolle. Het derde SportGala Zwolle werd feestelijk afgesloten met muziek van de band H!5ve en DJ Pim.

Zie ook:
Foto's SportGala Zwolle van Annet van Raalten
SportGala Zwolle door de lens van Hans Smit

Landstede Sportcentrum, Wethouder Gerrit Piek, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws