Rugbysters op voor promotie: ‘Nieuwe uitdaging’

| 07-12-2019

De rugbydames van RC Zwolle en Dwingeloo zijn onlangs kampioen geworden in de tweede klasse. Het gecombineerde team van twee verenigingen won zeven van de zeven wedstrijden en mag zich nu opmaken voor de promotiepoule. “Volgens mij gaan de eerste vier naar de eerste klasse. Het zou mooi zijn als dat lukt”, zegt speelster Elisa Bruin.

Zwolle en Dwingeloo formeerden nog niet zo lang geleden een geheel nieuw team. Er moest gestart worden in de derde klasse, maar voor dat niveau bleken de dames al snel een maatje te groot. Promotie naar de tweede klasse volgde en in de eerste cyclus was het hetzelfde liedje: weer de beste, weer oppermachtig en zelfs zonder puntenverlies. “Ik denk dat we een heel goed team hebben”, lacht Bruin. “Zowel van Dwingeloo als van Zwolle zijn er goede speelsters bij elkaar gekomen. We hebben heel veel lol en daarom gaat het denk ik ook zo goed. Daarnaast hebben we best wel wat individuele kwaliteiten. Dat is misschien een goede formule.”

Ook voor Bruin zelf is het allemaal nieuw. Jarenlang speelde ze voetbal, maar onlangs besloot ze over te stappen naar het rugby. “Ik zocht een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden. Ik hou van het fysieke en het gaat bij rugby heel erg om het teamgevoel. Ik ben heel blij dat ik nu rugby”, zegt de speelster, die dus deel uit ging maken van een gecombineerd team. Teamgenoten komen uit Zwolle, teamgenoten komen uit Dwingeloo, maar samen staan ze wel ieder weekend op het veld. “Eens in de twee weken trainen we samen, zodat we toch wat ingespeeld raken. Dat is de ene keer in Zwolle en de andere keer in Dwingeloo. In het rugby is het heel normaal. Je moet soms wel een team van dertig mensen hebben en dat is niet altijd haalbaar. Dan wordt een combiteam gemaakt.”

Promotiepoule
RC Zwolle speelt na de winterstop in de promotiepoule, waarin het vier ploegen uit de eerste klasse tegenkomt. “Dat is ook weer een uitdaging”, weet Bruin. “Tegen de eersteklassers zal het lastig worden, want dat is echt wel een hele stap. Maar ik denk dat we een waardige tegenstander kunnen zijn. We gaan voor promotie.”

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws