Rugbyheren verpletteren RC Phoenix

| 19-09-2010

De heren van Rugby Club Zwolle hebben zondagmiddag hun derde competitiewedstrijd van het seizoen met grote overmacht gewonnen. Op sportpark De Marslanden werd RC Phoenix uit Delfzijl met maar liefst 90-3 verpletterd. Met goed samenspel en heel veel snelheid wist Zwolle veertien keer tot scoren te komen. Voor de rugbyers uit Delfzijl daarentegen was er slechts één keer reden tot juichen. Een raak geschoten penalty-kick leverde de bezoekers drie punten op.

© Daniëlle van Eerden

De Zwolse formatie had zichzelf voorafgaand aan het duel enkele opdrachten opgelegd. Zo mocht de tegenstander geen try maken en iedereen moest zich houden aan de onderlinge afspraken. Dit resulteerde af en toe in uitstekend rugby, maar door de desorganisatie bij RC Phoenix was het moeilijk om de concentratie vast te houden. De Zwollenaren verzaakten daardoor soms ballen goed te verwerken.

“Op dat soort momenten speel je tegen jezelf en moet je de knop leren omzetten”, aldus captain Arjan Scheve, die zijn ploegmakkers in de rust eens flink wakker schudde. Met succes, want in de tweede helft gingen de Zwolse rugbyers weer gretig te werk. Er werden minder fouten gemaakt en iedereen hield zich aan zijn taak. Mede hierdoor kreeg RC Zwolle geen try’s tegen en kon de scheidsrechter een eindstand noteren van 90-3.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws