Rugby Club Zwolle toont in alles ambitie

| 13-10-2015

Rugby Club Zwolle heeft ambitie. Niet alleen in het veld, maar ook buiten het veld. Het eerste en enige herenteam stapt iedere week het veld op om te winnen en wil, als het even kan, in de top vier van de derde klasse Noord-Oost eindigen. Maar de echte ambitie ligt bij de groei van de club. “Twee herenteams, een damesteam en een jeugdteam. Dat zou mooi zijn”, vertelt bestuurslid en speler Jaap Fris.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er bestaat geen beter moment om de ambitie van de Zwolse rugbyclub kracht bij te zetten. Daar waar veel mensen in het verleden maar moeilijk een beeld kregen van de sport, is dat in deze tijd van het jaar wel anders. In Engeland vindt het WK Rugby plaats en daar is op de Nederlandse televisie volop aandacht voor. RTL 7 zendt alle samenvattingen uit en is bij enkele wedstrijden zelfs live in de lucht. Nederland maakt kennis met rugby en Zwolle dus ook. “Je merkt dat je niet meer over een onbekende sport praat. Mensen weten inmiddels wel wat rugby is, want ze kijken er naar. Het is een briljant moment om rugby te promoten”, weet Fris.

Want met het promoten van de sport, daar is Rugby Club Zwolle hard mee bezig. Op dit moment beschikt de vereniging over één herenteam, terwijl de jeugd en de dames samenwerken met andere clubs uit Overijssel. Zij vormen samen teams. De Zwolse club is echter groeiende, al moet het fundament nog wel verder worden gelegd. Van het opbouwen van een huis is nog geen sprake. “Het is de komende tijd belangrijk om vooral qua ledenaantal nog verder te groeien. Als we ieder onderdeel vol hebben, dan kunnen we verder”, roept Fris. Het bestuurslid en speler van RC Zwolle doelt daarmee op een tweede herenteam, een zelfstandig damesteam en een jeugdploeg.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Of die ambitie ook daadwerkelijk een reële is, dat is zeer de vraag. Het moment is vandaag de dag goed, maar dat moment gaat ook weer over. Over een maand is er geen rugby meer op televisie en dan is het nog maar afwachten wat het daadwerkelijk met de populariteit van de sport heeft gedaan. Toch heeft Fris hoop dat het ledenaantal gaat oplopen. “Het is bij rugby niet alleen de wedstrijd, maar ook de sfeer na een wedstrijd. Er gebeurt veel meer dan alleen het spelletje. Het is een soort lifestyle. De mensen moeten het maar eens komen ervaren. En dan heb ik het niet alleen over de sport, maar ook over de vereniging. Het is prachtig.”

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws