Ronald pakt zilver, brons voor Michel

| 20-02-2011

Ronald en Michel Mulder zijn zaterdagavond respectievelijk tweede en derde geworden op het NK supersprint in Enschede. De titel ging - na twee keer een 100 meter en tweemaal een 300 meter - naar Jaques de Koning, waardoor er uiteindelijk drie APPM-rijders op het podium stonden.

Jacques de Koning kwam in zijn eerste rit - met één valse start - al tot 9,74 seconden. In de tweede honderd meter snelde hij naar een nieuw Nederlands record van 9,66. In de schaduw van deze supertijden deden ook de broers Mulder en specialist Jesper Hospes het goed. Ronald Mulder was goed voor een tweede en derde plaats, evenals Hospes. Broer Michel werd twee keer vierde. Grote pechvogel was Freddy Wennemars, die tijdens zijn tweede rit last kreeg van een liesblessure en niet voluit kon finishen.

Aangezien ook Jesper Hospes zich met een blessure vroegtijdig moest terugtrekken ging de titelstrijd tussen Jacques de Koning en de gebroeders Mulder. Op de eerste 300 versloeg Michel zijn broer met een tiende verschil: 22,89 om 22,99. De Koning beperkte de achterstand: 23,06. De slotafstand werd beslissend. Nu was het Ronald Mulder die als winnaar uit de strijd tussen de broers kwam: 22,81 tegen 23,02. De Koning reed zich daar precies tussen en behield zijn leidende positie. De verschillen waren klein, maar hij werd de nieuwe supersprintkampioen op een geheel door APPM gekleurd podium.

APPM/iSkate, Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws