Ronald Mulder zevende op Olympische 500

| 19-02-2018

Ronald Mulder heeft maandag geen medaille overgehouden aan de Olympische 500 meter. De Zwollenaar snelde naar een eindtijd van 34,83 en daarmee kwam hij niet verder dan een zevende plaats. De overwinning ging naar de Noor Havard Lorentzen, die een geweldige 34,41 op de klok zette. Zilver was er voor Min-kyu Cha, het brons ging naar Gao Tingyu.

Mulder kwam in actie in rit zestien en reed tegen Lorentzen. De Zwollenaar opende harder dan de Noor, maar kon hem in de ronde niet voor blijven. Dat was ook niet zo gek, aangezien Lorentzen een fenomenale 34,41 noteerde. Daarmee bleef hij Min-kyu Cha één honderdste van een seconde voor, want de Koreaan kwam tot 34,42. Het brons ging naar de Chinees Gao Tingyu, maar hij moest wel flink toegeven op de eerste twee. Tingyu reed 34,65 en dat was voldoende voor de derde plaats. Kai Verbij (34,90) eindigde als negende, Jan Smeekens (34,93) werd elfde.

Een geëmotioneerde Ronald Mulder baalde na afloop als een stekker. “Ja, hier baal ik gigantisch van”, zegt hij bij de NOS. “Het kwam niet makkelijk vandaag, ik reed een hele rommelige rit. De opening voelde nog wel goed, maar in het tweede gedeelte liep ik al achter de feiten aan. Dan kom je in het laatste stukje van de bocht overeind, allemaal van dat soort dingen. Je kunt dat niet gebruiken en dan rij je een verloren rit. Het was het vandaag niet.”

Schaatsen, Ronald Mulder, Olympische Spelen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws