Ronald Mulder wint sportverkiezing Zwolle

| 21-01-2012

Schaatser/skeeleraar Ronald Mulder is zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle verkozen tot sportman van het jaar. In een sfeervol en uitverkocht Event Center Equipe kreeg Mulder de voorkeur boven de genomineerden Ozan Arslan en René Poppe. De 25-jarige Mulder werd genomineerd omdat hij tijdens het NK en EK inline-skaten verschillende titels binnenhaalde.

In een goed gevuld Equipe kreeg het publiek de handen op elkaar voor de winnaar. Mulder was op het moment dat Henk van Voornveld van Zwolle Marketing bekend maakte dat hij de winnaar was, zelf niet aanwezig op het SportGala, in verband met een wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City. Door middel van een videoboodschap sprak Mulder de zaal toe. “Ik denk dat het SportGala Zwolle een heel mooi initiatief is. Verder wil ik iedereen bedanken die op mij gestemd heeft en wellicht tot volgend jaar.”

Voor Mulder was 2011 een jaar met ‘ups and downs’. Bij het schaatsen maakte hij door een liesblessure een vervelende start, maar wist toch een contract af te dwingen bij de Control-ploeg van Jac Orie. In de zomer van het vorige jaar was Mulder op skeelers zeer succesvol. Tijdens het NK inline-skaten schreef hij de 200 meter op zijn naam en twee maanden later was de Zwollenaar op het EK inline-skaten in Heerde de beste op de 300 en 500 meter sprint. Mede door deze prestaties werd Mulder genomineerd voor de titel sportman van het jaar in Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Schaatsen, Ronald Mulder, Skeeleren, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws