Ronald Mulder valt buiten podium op 500

| 03-12-2017

Ronald Mulder is er tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary niet in geslaagd om op de 500 meter het podium te bereiken. De Zwollenaar snelde in Canada naar een tijd van 34,43 en daardoor moest hij het doen met een vierde plaats. De overwinning ging verrassend naar de Canadees Alex Boisvert-Lacroix, die slechts een duizendste sneller was dan de Koreaan Min Kyu Cha.

Mulder kwam in actie in de laatste rit en dat was ditmaal absoluut geen voordeel. Er was een valpartij van Ryohei Haga die roet in het eten gooide en ook Gilmore Junio zorgde voor oponthoud. Mulder reed zijn rit tegen HÃ¥vard Holmefjord Lorentzen en beiden kwamen niet tot een toptijd. De Zwollenaar won de rit wel, maar viel met 34,43 buiten het podium. Dit gold ook voor de andere Nederlanders. Kai Verbij werd negende, Hein Otterspeer tiende en Dai Dai Ntab dertiende.

Teleurstellend weekend voor Lotte van Beek
Ook Lotte van Beek kon in Calgary geen medaille bemachtigen. Zaterdag reed ze op de 1.000 meter een tijd van 1.15,05 en daarmee werd ze dertiende. Een dag later kwam de Zwolse uit op de 1.500 meter en ook op die afstand lukte het niet om in de top tien te eindigen. Van Beek reed 1.55,39 en die tijd was goed voor een vijftiende plaats.

Schaatsen, Ronald Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws