Ronald Mulder stelt flink teleur in Harbin

| 12-11-2016

Ronald Mulder heeft zaterdag op de eerste 500 meter van de wereldbekerwedstrijden in Harbin geen potten kunnen breken. De Zwollenaar kwam in China tot een tijd van 35,64 en daarmee eindigde hij uiteindelijk als nummer twaalf. De winst op de 500 meter ging verrassend naar Roman Kretsj (35,07), terwijl Pavel Koelizjnikov tweede werd. Het brons ging naar de Nederlander Kai Verbij.

“Dit was gewoon heel slecht, slap eigenlijk”, blikt Mulder terug voor de camera van de NOS terug. “Ik was niet scherp weg. Een opening van 9,80 is gewoon niet goed genoeg. Als je hier mee wil doen, moet je 9,6 of 9,7 openen”, vervolgt de Zwollenaar, die in het vervolg van zijn race ook niet in zijn ritme kwam. “Ook in de ronde vond ik mezelf niet scherp. Misschien is het een kwestie van te graag willen. Ik ging te snel aan in de bocht, waardoor ik er veel te snel weer uitvlieg. Deze race was gewoon onder de maat”, aldus Mulder, die het zware ijs niet als oorzaak aan wilde dragen. “Op het einde was het wel zwaar, maar ik kan alleen naar mezelf kijken. Ik ga de race terugkijken, maar dat het beter moet is duidelijk.”

Zondag krijgt Ronald Mulder een nieuwe kans om zich te laten zien, als de tweede 500 meter op het programma staat. Voor de race wil hij zich vooral vasthouden aan de goede resultaten die hij de afgelopen weken neerzette, waaronder de zege op de kortste afstand bij de KNSB Cup. “Deze moet ik snel vergeten en ik ga het morgen gewoon weer proberen. Ik probeer het rit voor rit te bekijken en moet eerst maar weer gewoon 9,6 openen zoals ik de laatste wedstrijden ook heb gedaan. Ik ga in ieder geval mijn stinkende best doen.”

Schaatsen, Ronald Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws