Ronald Mulder pakt wereldbekerticket

| 30-10-2015

Ronald Mulder heeft zich vrijdagavond bij de KNSB Cup in Enschede geplaatst voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden op de 500 meter. Zijn broer Michel daarentegen redde het niet. “Ik had niet het beste voorseizoen, maar het ging steeds iets beter. Ik had er eigenlijk best wel vertrouwen in vandaag. Dit komt keihard aan”, aldus een ontgoochelde Michel Mulder voor de camera van de NOS.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De heren reden twee races, waarbij de snelste tijd gold. Ronald Mulder won de eerste sessie in 35,13 en pakte de tweede in 34,89. Dat bleek ook de snelste tijd van de dag. De snelste tijd van Michel Mulder was 35,31, dat betekende de zevende plek. De eerste vijf plaatsten zich voor de eerste wereldbekerreeks. Dat zijn Ronald Mulder, Kai Verbij, Hein Otterspeer, Gerben Jorritsma en Kjeld Nuis. En dus ontbreekt de Olympisch kampioen bij de eerste vier wereldbekerwedstrijden van het seizoen. De teleurstelling bij Michel Mulder is groot. “Ik rijd niet eens slecht, ik rijd mijn beste twee tijden van het jaar. Maar dat is in Nederland dus niet genoeg om naar de World Cup te gaan. Ik vind dat ik daar ook hoor, alleen ik blijf nu gewoon thuis.”

Na de eerste 500 meter stond Michel Mulder met zijn tijd van 35,31 nog keurig derde. Maar in de tweede omloop gingen vier schaatsers sneller, terwijl Mulder zichzelf niet verbeterde. “Complimenten voor de jongens die er allemaal onderdoor gingen”, aldus Mulder. “Ik wist bij de start waar ik aan toe was. Ik presteer meestal op mijn best als ik met mijn rug tegen de muur sta. En dat stond ik nu echt. Alleen ik kon het niet afmaken.” Michel Mulder kan zich nog wel op de 1.000 voor de wereldbeker plaatsen. Maar hij is ook vastbesloten om zich later dit seizoen nog op de 500 meter te revancheren. “Ik ga nu aan de slag. Ik moet zorgen dat ik veel beter word dan dat ik nu ben. Ik moet twee stappen omhoog om weer de beste te worden.”

Lotte van Beek
Niet alleen Michel Mulder viel vrijdagavond buiten de boot, want ook voor Lotte van Beek verliep de eerste avond van de KNSB Cup niet naar wens. De Zwolse wist zich niet te plaatsen voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden op de 1.500 meter. Van Beek kwam op IJsbaan Twente tot een tijd van 2.02,92 en werd daarmee dertiende. De eerste vijf plaatsten zich voor de wereldbekerwedstrijden. Dat zijn Marije Joling, Antoinette de Jong, Marrit Leenstra, Diane Valkenburg en Sanneke de Neeling. Lotte van Beek doet later dit weekend nog mee aan de 500 en 1.000 meter in Enschede.

Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws