Ronald Mulder pakt nationale titel op 500 meter

| 28-12-2018

Ronald Mulder heeft vrijdagavond de Nederlandse titel op de 500 meter in de wacht gesleept. De Zwollenaar kwam in Thialf tot een eindtijd van 34,60 en was daarmee ruim sneller dan de concurrentie. Michel Mulder kwam niet verder dan 35,04 en moest genoegen nemen met een zesde plaats.

De broers Mulder reden in Heerenveen tegen elkaar en die clash werd duidelijk een prooi voor Ronald. Hij troefde zijn broer met bijna een halve seconde af en dat bleek uiteindelijk zelfs genoeg voor de overwinning. De Zwolse schaatser pakte daarmee zijn tweede NK-titel in zijn loopbaan en plaatste zich zo ook voor het WK afstanden. Het zilver ging naar Dai Dai Ntab (34,72), terwijl Jan Smeekens in 34,88 het brons op zijn naam zette. Michel Mulder werd zesde en kwalificeerde zich zo niet voor het WK.

Ronald reageerde uiteraard meer dan tevreden op zijn zege. “Ik had eerst een rugblessure, longontsteking, bijholteontsteking. Het lichaam wilde even niet. Dan is het opbouwen, want mijn conditie was op dat moment niet goed. Ik ben blij dat ik nu kon laten zien dat ik nog heel goed ben”, aldus de winnaar bij de NOS.

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws