Ronald Mulder loopt nare liesblessure op

| 12-11-2010

De eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen is voor Ronald Mulder uitgelopen op een grote deceptie. De sprinter van Team APPM liep in zijn rit tegen Tucker Fredricks na vijftig meter een op het oog vervelende liesblessure op. De Zwollenaar vervolgde met een van pijn vertrokken gezicht zijn rit wel en kwam ook over de finish, maar werd logischerwijs laatste.

De overwinning op de 500 meter ging in Heerenveen naar de Japanner Joji Kato, die na 34,85 seconden over de finish kwam. De Zuid-Koreaan Lee Kang-Seok werd tweede in 35.00, zijn landgenoot Lee Kyou-Hyuk veroverde het brons (35.01). Jan Smeekens belandde net naast het podium. Hij klokte een tijd van 35.04 seconden en werd daarmee vierde. Stefan Groothuis werd zesde met een tijd van 35.26. Zondag wordt de tweede omloop gereden. Mulder zal daar zeker niet aan deelnemen.

“Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar dit ziet er niet goed uit”, verklaarde trainer Gerard van Velde tegenover de camera's van de NOS. “We kunnen echter nog niet heel veel zeggen, maar zeker is in ieder geval dat dit ernstig is. Ook is zeker dat de spier niet volledig is afgescheurd, dat hebben we met kleine testjes al wel kunnen uitsluiten. Ronald gaat maandag naar het ziekenhuis en laat daar een MRI-scan maken. Pas dan weten we wat er precies aan de hand is. Dat kan betekenen dat hij zes tot zeven weken langs de kant staat, maar het kan ook meevallen en dan zijn we hem twee weken kwijt. Er valt nog niet zoveel over te zeggen, behalve dat het serieus is."

APPM/iSkate, Schaatsen, Ronald Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws