Ronald Mulder langer bij Team Reggeborgh

| 11-04-2019

Schaatser Ronald Mulder heeft zijn contract bij Team Reggeborgh met een jaar verlengd. De 33-jarige Zwolse sprinter heeft een goed seizoen achter de rug, met een Nederlandse titel op de 500 meter en een wereldtitel op de teamsprint in Inzell.

© Annet van Raalten

“Ik heb het idee dat ik nog wel langer door kan. Mensen zeggen dat ik oud word, maar zo voel ik dat niet. Ik heb een heel goed seizoen gedraaid. Helaas kreeg ik voor de tweede keer te maken met een bijholteontsteking, waardoor er een kleine terugval in zat”, zegt Ronald Mulder. De 33-jarige Zwollenaar ziet mogelijkheden voor progressie komend seizoen. "Tijdens de World Cup-finale in Salt Lake City werd er heel hard gereden op de 500 meter. Met de 33’ers van Koelizjnikov en Shinhama is een nieuwe standaard gezet. Wij gaan op zoek naar een manier om daar te komen, daar ligt een hele mooie uitdaging”, besluit hij.

Ronald Mulder kwam in 2009 bij de ploeg van coach Gerard van Velde. Na een periode van drie jaar bij Jac Orie keerde hij - na de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji - weer terug bij het team. Eerder werd al bekend dat Kai Verbij en Dai Dai N’tab hun overeenkomst bij Team Reggeborgh hebben verlengd tot en met de Spelen van 2022.

Schaatsen, Ronald Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws