Ronald Mulder grijpt brons op 500 meter

| 27-12-2015

Ronald Mulder heeft zondag tijdens de NK Afstanden in Heerenveen een bronzen medaille bemachtigd op de 500 meter. Na de eerste omloop stond de Zwollenaar nog op een vierde plaats, maar in de tweede omloop stak hij concurrent Daidai Ntab voorbij. Broer Michel stelde opnieuw teleur. Met tweemaal een ruime 35’er kwam de regerend Olympisch kampioen niet verder dan een achtste plaats.

In de eerste omloop werd al duidelijk dat Michel Mulder nog altijd niet over de juiste vorm beschikt. Hij kwam in zijn race tot een tijd van 35,62 en was daardoor direct uitgeschakeld voor de topposities. Broer Ronald deed het een stuk beter. Hij reed in de eerste omloop naar een tijd van 35,11, waarmee hij elf honderdsten verwijderd bleef van nummer drie Daidai Ntab. In de tweede omloop maakte Ronald dat verschil helemaal goed. Hij klokte met 34,95 de snelste tijd van de tweede 500 meter en klom daarmee naar de derde plaats. Niet alleen goed voor een bronzen NK-medaille, maar ook voor plaatsing voor de WK Afstanden van februari in Kolomna. Nederlands kampioen Kai Verbij en Jan Smeekens wisten zich eveneens te plaatsen.

Lotte van Beek komt tekort
Voor Lotte van Beek liep de 1.500 meter van zondag enigszins uit op een teleurstelling. De Zwolse is nog altijd herstellende van een zware knieblessure en had het in Thialf dan ook lastig. Van Beek kwam tot een tijd van 2.03,04 en eindigde daarmee op een negentiende positie. Jorien ter Mors werd Nederlands kampioen, terwijl Ireen Wüst als tweede eindigde. Marrit Leenstra greep de bronzen medaille.

Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws