Ronald Mulder eindigt als vierde op WK

| 26-02-2017

Ronald Mulder heeft zondag het wereldkampioenschap sprint in Calgary als nummer vier afgesloten. De Zwollenaar won in een Nederlands record (34,08) ook de tweede 500 meter en snelde op de afsluitende 1.000 meter naar 1.08,23. Door die elfde tijd viel Mulder in het algemeen klassement net buiten het podium. “Dit is wel heel dubbel. Eigenlijk ben ik wel teleurgesteld”, zegt Mulder tegenover de NOS.

Mulder reed zondag wederom een magistrale 500 meter. Zaterdag snelde hij al naar een nieuw Nederlands record, maar ditmaal deed hij er nog een schepje bovenop. Mulder was razendsnel en kwam tot een tijd van 34,08. Daarmee zit hij nog een tiende boven het wereldrecord van Pavel Koelizjnikov (33,98.) “Een heerlijke race, top dat het lukt. Een tiende van het wereldrecord, dat voelt bizar. Heel stiekem droom je daar wel van. Ik wil heel graag onder de 34 rijden. Maar deze was nagenoeg perfect en daar ben ik heel tevreden mee”, zegt Mulder, die door die 500 meter steeg naar een tweede plaats in het algemeen klassement. Kai Verbij bleef aan de leiding.

De 1.000 meter was vaak het pijnpunt van Mulder en dat bleek in Calgary niet anders. De Zwolse schaatser lag op koers voor een podiumplaats, maar zakte op de 1.000 door het ijs. Hij eindigde in 1.08,23 als elfde en moest daardoor in het algemeen klassement genoegen nemen met een vierde plaats. Hij moest wereldkampioen Kai Verbij, Havard Lorentzen en Kjeld Nuis voor zich dulden. “Dit was de kans om mijn eerste WK-podium ooit te halen, alleen reed ik geen hele lekkere 1.000 meter. Vanaf het begin af aan zat ik er niet lekker in. Met die 34,08 ben ik natuurlijk heel erg blij, maar een podiumplek had het helemaal afgemaakt”, is de slotconclusie van Mulder.

Schaatsen, Ronald Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws