Ronald Mulder: ‘Eindelijk weer bovenaan’

| 13-03-2016

Ronald Mulder heeft het schaatsseizoen zondagmiddag afgesloten met een gouden plak. Tijdens de wereldbekerfinale in Thialf toonde hij zich de beste in de tweede race over 500 meter van dit weekend. Mulder maakte indruk met een tijd van 34,81, waarmee hij 0,08 sneller was dan Roeslan Moerasjov (34,89).

De Zwollenaar, die voor het eerst sinds maart 2014 weer een wereldbekerwedstrijd wist te winnen, noteerde vrijdag op de eerste 500 meter al de tweede tijd (35,05). Toen was Moerasjov nog net iets sneller. Mulder was zondag na zijn race dan ook ontzettend blij met resultaat. “Eindelijk sta ik weer eens bovenaan”, vertelt hij na afloop voor de camera van de NOS. “Ik wist dat ik met een mooie race bezig was. Ik zou nog wel door willen, maar er zijn geen wedstrijden meer dit seizoen. Nu ga ik wel met een fijn gevoel de zomer in.” De beste prestatie van Mulder tijdens dit wereldbekerseizoen was de vierde plaats in Calgary eind november. In Salt Lake City het weekeinde daarna werd hij vijfde.

Ronald Mulder speelde door zijn absentie bij de wereldbekerwedstrijden in Inzell en Heerenveen geen rol van betekenis in het klassement. Hij mocht pas deelnemen aan de finale nadat bekend was geworden dat Pavel Koelizjnikov in Heerenveen niet zou meedoen vanwege een positieve dopingtest. De Rus werd betrapt op meldonium.

Schaatsen, Ronald Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws