Ronald Mulder door zege naar de Spelen

| 27-12-2017

Ronald Mulder heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de 500 meter op de Olympische Spelen. De Zwollenaar snelde in Heerenveen naar een tijd van 34,49 seconden en dat was ruim voldoende voor de winst. Michel Mulder moest het doen met een eindtijd van 34,98 en die tijd bleek niet voldoende voor een ticket. “Het gaf zo’n heerlijk gevoel toen ik over de finish kwam”, reageert Ronald Mulder bij de NOS.

Kjeld Nuis was in Thialf de eerste man die onder de 35 seconden dook. Hij reed knap naar 34,94 en nam daarmee de leiding. Dat duurde echter niet lang, want in de daaropvolgende rit snelde Kai Verbij naar 34,81. Zijn opponent Dai Dai Ntab werd na twee valse starts gediskwalificeerd. In de laatste twee ritten kwamen de broers Mulder in actie. Allereerst was het de beurt aan Michel, die tegen Jan Smeekens niet verder kwam dan 34,98 en daarmee een ticket voor de Olympische Spelen aan zich voorbij zag gaan.

Broer Ronald sloot het spektakelstuk af en deed dat tegen Hein Otterspeer. De Zwolse specialist op deze afstand liet zien dat hij duidelijke de beste was. Een opening van 9,58 werd gevolgd door een prima ronde en dat resulteerde in een winnende tijd van 34,49. Kai Verbij werd tweede in 34,81 en Jan Smeekens werd derde in 34,87. “Ik heb gehuild van de spanning, ik vond het echt niet leuk. De aanloop naar deze wedstrijd is zo’n gekkenhuis en ik ben echt blij dat ik het kon laten zien. Het was zo zwaar dit”, aldus Ronald Mulder.

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws