Ronald Mulder: ‘Dit geeft wel voldoening’

| 16-12-2012

Ronald Mulder is zondag op de tweede 500 meter bij de Essent ISU World Cup in Harbin als tweede geëindigd. Het betekende zijn eerste podiumplaats van dit seizoen in een wereldbekerwedstrijd. De rijder van Brand Loyalty kwam na 35,21 seconden over de streep en moest daarmee alleen Joji Kato voor zich dulden. De Japanse winnaar dook met 34,94 als enige onder de grens van 35 seconden.

© Annet van Raalten

Ronald Mulder zocht wekenlang naar zijn vorm, maar zijn kwaliteiten kwamen dit weekeinde eindelijk weer boven drijven. Nadat hij zaterdag op de eerste 500 meter vierde was geworden, veroverde de Zwollenaar een dag later het zilver. “Dit is wel lekker, ja”, zegt de voormalig Nederlands kampioen met een grote grijns. “Dit is voor het vertrouwen erg belangrijk. Ik doe weer mee met de wereldtop.” Ronald Mulder dreigde in de schaduw te verdwijnen van zijn tweelingbroer Michel, die zaterdag - achter Jan Smeekens - zijn tweede zilveren medaille van dit World Cup-seizoen pakte. Maar amper 24 uur later stond Ronald ook op het ereschavot. “In de trainingen voelde ik me goed, maar in de wedstrijden kwam het er niet uit”, vertelt hij voor de camera van de NOS. “Dat ik nu op het podium eindig, geeft wel extra voldoening.”

Voor Michel Mulder verliep de tweede 500 meter van het weekend een stuk minder. De broer van Ronald werd achtste in 35,51. In het wereldbekerklassement gaat Jan Smeekens na zes 500 meters aan de leiding. Hij verzamelde vooralsnog 430 punten, 44 meer dan nummer twee Kato (386 punten). Michel Mulder is de nummer drie met 307 punten. Ronald Mulder klimt dankzij zijn tweede plaats naar plek acht met 210 punten.

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws