Ronald Mulder beste Nederlander op 500 meter

| 08-02-2019

Ronald Mulder is er vrijdag tijdens het WK afstanden niet in geslaagd om de 500 meter af te sluiten met een podiumplaats. De Zwollenaar reed in de eerste rit al naar een snelle 34,50, maar dat was uiteindelijk slechts goed voor een zesde plaats. De overwinning ging in 34,22 naar Ruslan Murashov, terwijl Havard Lorentzen met 34,35 het zilver greep.

Mulder reed in de eerste rit en zette met 34,50 direct een scherpe tijd neer. De tien daaropvolgende schaatsers kwamen niet aan die tijd en bij Mulder stegen de verwachtingen. Dat duurde echter maar even, want de kanonnen hadden geen kind aan die tijd. Eerst dook Min Kyu Cha onder het resultaat van Mulder, daarna volgden onder meer Murashov en Lorentzen nog. Mulder werd uiteindelijk zesde en kroonde zich daarmee wel tot de beste Nederlander.

De Zwollenaar was na afloop niet heel ontevreden over zijn prestatie. “Ik vind dat ik een goede rit heb gereden, maar hij was niet heel speciaal. Om in dit veld een medaille te halen, moet je een hele speciale rit rijden. Als ik het ergens heb laten liggen, dan is het in de opening. De jongens rijden een tiende harder, soms vijftien honderdsten en dat is gewoon heel veel. Uiteindelijk ben ik niet heel ontevreden, maar je wil altijd voor medailles rijden. Met deze rit was het niet voldoende.”

Schaatsen, Ronald Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws