Ronald Mulder begint sterk aan NK sprint

| 22-01-2016

Ronald Mulder heeft vrijdag de eerste dag van het Nederlands kampioenschap sprint als nummer twee afgesloten. De Zwollenaar van Team Beslist.nl won in een fraaie 34’er de eerste 500 meter en kwam vervolgens op de 1.000 meter tot een zevende plaats. Daarmee moet hij in het algemeen klassement alleen Kai Verbij voor zich dulden, die een voorsprong van twaalf honderdsten heeft.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De dag begon voor Mulder met de 500 meter. De Zwollenaar reed een uitstekende 34,92 en dat bleek aan het einde van de eerste omloop de enige 34’er van het complete deelnemersveld. Hein Otterspeer volgde op twee tienden van Mulder, terwijl nummer drie Jan Smeekens ruim vier tienden moest toegeven. “Ik ben enorm blij met deze rit. De race voelde direct goed en ik zag de rest al wat foutjes maken. De 500 is mijn beste afstand en ik ben blij dat ik bovenaan sta. Deze hebben we maar vast”, zegt Mulder tegenover de NOS. Broer Michel kwam in zijn rit niet verder dan 35,63 en eindigde daarmee net buiten de top tien. Zijn tijd was goed voor een elfde plaats.

Op de daaropvolgende 1.000 meter kon Ronald Mulder zijn koppositie niet verdedigen. Hij snelde zelf naar een tijd van 1.10,04 en dat was goed voor een zevende plaats. Mulder zag dat Kai Verbij, die de 1.000 meter op zijn naam zette, hem in het algemeen klassement voorbij stak, maar het overige deelnemersveld hield hij wel achter zich. Met nog een 500 en een 1.000 meter op het programma is het verschil tussen Verbij en Mulder twaalf honderdsten. Michel kwam op de 1.000 meter niet verder dan een tijd van 1.10,98. “Afgelopen week had ik het idee dat hij er bij kwam, maar het is niet lekker om zo te beginnen. Hij schaatste de afgelopen week goed en ik hoop absoluut dat hij nog terug gaat komen”, zei Ronald na afloop van de 500 meter over zijn broer.

Geen rol voor Van Beek
Lotte van Beek speelt bij de vrouwen geen rol in het klassement. De Zwolse schaatsster kwam op de 500 meter niet verder dan 40,12 en een zestiende tijd, terwijl ook de 1.000 meter geen succes opleverde. Van Beek volbracht de 1.000 in 1.19,63 en dat leverde haar een veertiende tijd op. In het algemeen klassement staat Van Beek na de eerste dag eveneens op een veertiende plaats. Voor een plek in de top tien moet zij in ieder geval een dikke seconde goedmaken.

Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws