Ronald en Michel Mulder vijfde en achtste

| 29-12-2011

Ronald en Michel Mulder zijn op de eerste 500 meter tijdens het NK Sprint in Heerenveen respectievelijk vijfde en achtste geworden. Ronald reed tegen Control-ploeggenoot Jan Smeekens en samen maakten ze er een spannende strijd van. Smeekens bleek in 35.31 echter net iets sneller dan de houder van het nationale record: 35.34. Michel had 35.63 nodig voor zijn eerste 500 meter.

© Annet van Raalten

Stefan Groothuis wist de eerste 500 meter op zijn naam te schrijven. De Control-rijder uit Voorst klokte ruimschoots de beste tijd: 35.09. Jesper Hospes schaatste de tweede tijd. Met zijn 35.22 bleef hij net Hein Otterspeer voor: 35.23. Verder toonde Sjoerd de Vries duidelijk aan klassementsambities te hebben. De 23-jarige schaatser, die op de kilometer het best uit de voeten komt, reed in een tijd van 35.38 een nieuw persoonlijk record, goed voor de zesde plaats. Ook Pim Schipper speelt dankzij een persoonlijk record een rol van betekenis in het klassement. Hij klokte 35.52. Mark Tuitert, die dinsdag teleurstelde op de 1.500 meter, liep averij op. Hij stopte de klok na 35.82.

Tijdens het NK Sprint in Heerenveen worden ook de tickets voor het tweede deel van het wereldbekerseizoen vergeven. Die beslissingen vallen echter pas vrijdag na de tweede omloop. Smeekens en Groothuis zijn al verzekerd van een uitverkiezing op de kortste sprintafstand. Later vandaag schaatsen de mannen de 1.000 meter en vrijdag staan beide afstanden opnieuw op het programma. De beste vier rijders mogen eind januari naar het WK Sprint in Calgary.

APPM/iSkate, Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder, Control, Thialf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws