Ron Jans: ‘We hebben het in eigen hand’

| 20-04-2016

NEC-trainer Ernest Faber besluit negen minuten voor rust tweemaal te wisselen en dat zegt alles. PEC Zwolle, dat speelt in speciale Koningsdag-shirts, geeft woensdagavond een masterclass en dat zorgt voor een rappe 2-0 voorsprong. De ingreep van Faber richt uiteindelijk barweinig uit, want ondanks de dubbele vervanging blijft de stand ongewijzigd. “Dit waren echt dezelfde spelers als in Alkmaar”, zegt trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is een verschil van dag en nacht, zomer en winter, een Porsche en een Ford Ka: de thuis- en uitduels van PEC Zwolle. Afgelopen zaterdag ging de ploeg nog kansloos met 5-1 onderuit bij AZ en woensdag in het IJsseldelta Stadion voetbalt het ineens alleraardigst. Zeker in de eerst helft, waarin doelman Kevin Begois pas na 25 minuten voor het eerst de bal met de handen aanraakt. Dan is de stand al 1-0 door een treffer van Sheraldo Becker, die na ruim een kwartier van rechts besluit naar binnen te trekken. Zijn schitterende boogbal is Brad Jones te machtig en tien minuten later is de volgende beloning daar. Aan de linkerkant voltrekt zich in principe hetzelfde. Queensy Menig kapt naar binnen en haalt doeltreffend uit. Iets minder fraai, maar niet minder lekker: 2-0.

Het tweede bedrijf van het duel kan de boeken in als overbodig. PEC Zwolle vindt het allemaal wel prima en wordt alleen gevaarlijk via een kopbal van Ouasim Bouy, terwijl NEC machteloos blijft. De Nijmegenaren dringen wel steeds meer aan, maar in gevaar komt goalie Begois niet. Zo schrijft PEC Zwolle drie punten bij en passeert het niet alleen NEC, maar ook Vitesse. Deelname aan de play-offs ligt voor het oprapen, al moet PEC nog wel een uitwedstrijd spelen. Een mooi moment om te laten zien dat het ook buiten Zwolle kan. “We hebben het nu in eigen hand. Ik kan dus wel zeggen dat ik die oranje shirts wel mooi vond”, sluit Jans zijn relaas af.

Aankomend weekend is PEC Zwolle vrij van competitieverplichtingen, waarna een week later een uitduel bij Excelsior wacht. De aftrap in Rotterdam is om 14.30 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam (80. Hebling), Van Hintum, Bouy, Dekker, Becker (71. Ehizibue), El Hasnaoui (71. Marinus), Menig, Nijland

NEC Nijmegen: Jones, Kane, Dumic, Golla, Woudenberg, Appiah (69. Grot), Breinburg, Foor, Bikel (36. Roman), Limbombe (36. Sleegers), Santos

Scoreverloop:
17. 1-0 Sheraldo Becker
27. 2-0 Queensy Menig

Gele kaarten:
Christian Santos en Todd Kane (NEC Nijmegen)

Scheidsrechter:
Edwin van de Graaf

Toeschouwers:
12.352

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws