Ron Jans: ‘Verliezen vandaag van onszelf’

| 29-01-2017

Het is PEC Zwolle zondagmiddag niet gelukt om te winnen van FC Twente. Ondanks prima veldspel en een rode kaart aan de kant van bezoekers, moest PEC toch een 1-2 nederlaag slikken. Een fout van Mickey van der Hart was uiteindelijk beslissend. “Het liefst verlies ik van René Hake, Klich, Mokotjo en Assaidi. Vandaag hebben we alleen van onszelf verloren”, zegt trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Alsof het nooit een keertje mee mag zitten. PEC Zwolle was in de eerste seizoenshelft veroordeeld tot de hoek waar de klappen vallen en lijkt nog altijd in die hoek te zitten. De Zwollenaren spelen tegen FC Twente een alleraardige eerste helft. De Tukkers starten wel beter en komen daardoor via Dylan Seys op voorsprong, maar worden daarna steeds verder achteruit gedrukt. Het heeft twee prima schietkansen voor Nicolai Brock-Madsen tot gevolg, maar hij heeft het vizier bepaald niet op scherp staan. Dat geldt wel voor Queensy Menig, die na een half uur keurig wordt vrij gespeeld door Kingsley Ehizibue. De man die tegen ADO ook al zo belangrijk was levert de assist, Menig een afronding om de vingers bij af te likken.

De hoop in Zwolse harten krijgt net na de rust nogmaals een flinke boost. Bersant Celina laat zijn frustraties de vrije loop en trapt na. Scheidsrechter Van den Kerkhof kan niet anders dan rood trekken, waardoor PEC in overtal komt. En juist op dat moment gaat het mis. Doelman Mickey van der Hart schiet de bal prompt in de voeten van Oussama Assaidi en hij schiet van hele grote afstand raak. Trainer Ron Jans genoot van zijn elftal, zo vertelt hij na afloop. “Ik vond het in de eerste helft een hartstikke leuke wedstrijd”, vindt Jans. “Na de rust komt al snel de rode kaart en dan krijgt je een heel ander spelbeeld. Als je zoveel kansen bij elkaar speelt en er zo weinig mee doet… Tja.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De rode kaart heeft tot gevolg dat Twente het aanvallen laat. De goedkoop verkregen voorsprong wordt gekoesterd. PEC probeert nog wel een gelijkmaker te forceren, maar lijkt even lamgeslagen door de nieuwe tegenvaller. De grootste mogelijkheden zijn daarna voor Ehizibue, die de bal net voorbij de tweede paal kopt, en voor Bram van Polen. De aanvoerder maait volledig langs de bal, terwijl goed afdrukken op zeker een doelpunt was geweest. Het draait uit op een nieuwe nederlaag, eentje die gezien de wedstrijd absoluut niet was voorzien. “We zitten nog steeds in het degradatiehoekje, maar niet qua voetbal. Op deze weg moeten we door”, concludeert Jans.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle de cruciale uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De aftrap in Rotterdam is om 14.30 uur.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert (45. Schenkeveld), Warmerdam, Saymak (68. Mokhtar), Holla, Thomas, Ehizibue, Menig (71. Nijland), Brock-Madsen

FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely, Mokotjo, Klich, Seys (62. Jensen), Assaidi (57. Trajkovski), Celina, Ünal (82. Bijen)

Scoreverloop:
8. 0-1. Dylan Seys
31. 1-1 Queensy Menig
55. 1-2 Oussama Assaidi

Gele kaarten:
Dylan Seys (FC Twente)

Rode kaart:
Bersant Celina (FC Twente), Bram van Polen (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Martin van den Kerkhof

Toeschouwers:
12.800

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws