Ron Jans ontvangt erepenning van Zwolle

| 15-05-2017

Ron Jans heeft maandag uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer de erepenning van Zwolle ontvangen. Dit gebeurde tijdens een businessclubavond in het MAC3Park Stadion, waar afscheid werd genomen van de succescoach. De trainer van PEC Zwolle neemt na vier seizoenen afscheid en kreeg, mede vanwege zijn positieve invloed op de stad, deze blijk van waardering. Ook werd hij benoemd tot erelid van de Zwolse club.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De coach nam in de zomer van 2013 het roer over in Zwolle. Hij volgde Art Langeler op en won in zijn eerste seizoen direct de KNVB Beker. In een magistrale finale werd Ajax met 5-1 verslagen en dat betekende de eerste grote prijs in de clubhistorie. Nog geen vier maanden later won PEC Zwolle ook de Johan Cruijff Schaal en maakte het haar debuut in Europa. In de voorronde van de Europa League bleek Sparta Praag net iets te sterk. Ook in de daaropvolgende seizoenen bleef Jans succesvol, met handhaving in de eredivisie als afsluiter. “Die 5-1… Kippenvel. Ik wil je graag benoemen tot erepenninghouder van de stad Zwolle”, aldus burgemeester Meijer.

Even later nam voorzitter Adriaan Visser het woord. Hij blikte terug op alle mooie momenten, waaronder wederom de bekerfinale tegen Ajax. Het absolute hoogtepunt. “Ik zal nooit vergeten hoe we na de 5-1 winst op Ajax op de terugweg werden toegejuicht door Feyenoord-fans”, vertelde de preses onder andere. Vervolgens benoemde Visser de trainer tot erelid van PEC Zwolle. Het laatste woord was aan de hoofdrolspeler zelf. “Dit is toch niet normaal. Het is zoveel allemaal, maar wel mooi. Het gebeurt niet vaak dat trainers zó vertrekken.”

Voetbal, Ron Jans, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws