Ron Jans maakt overstap naar de KNVB

| 12-03-2017

PEC Zwolle-trainer Ron Jans maakt na dit seizoen de overstap naar de KNVB. Bij de voetbalbond wordt de succesvolle oefenmeester hoofddocent voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Jans gaat samen met Leon Vlemmings de vernieuwde opleiding UEFA Pro/Coach Betaald Voetbal een gezicht geven. “Al met al een mooie job”, reageert de coach op het nieuws.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de vernieuwde cursus UEFA Pro/Coach Betaald Voetbal staat de bekwaamheid van de cursist centraal. Op basis van gesprekken met clubs, trainers en andere betrokkenen wordt er een programma op maat samengesteld. De cursist kiest hierbij zijn eigen leertraject en wordt daarbij ondersteund door een leercoach. Er komt een minder vastgelegd studieprogramma en meer ruimte voor eigen ontwikkeling. Daarnaast maakt de vernieuwde cursus onderdeel uit van de speerpunten van het rapport Winnaars van Morgen. Uit het speerpunt ‘cursussen meer op maat’ bleek dat er vraag was om trainersopleidingen meer te laten aansluiten op de behoeften en ambities van clubs.

Ron Jans is blij met zijn nieuwe uitdaging. “Dit is een zeer interessante functie. Ik heb altijd gezegd open te staan voor de beleidsmatige kant van het voetbal. De weg die met de vernieuwde cursus wordt ingeslagen spreekt mij zeer aan. Evenals het begeleiden van en het werken met enthousiaste en getalenteerde nieuwe trainers.”

Voetbal, KNVB, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws