Ron Jans: ‘Ik vond er helemaal niets aan’

| 12-05-2016

Het is donderdagavond een regelrechte verschrikking. Het eerste duel in de play-offs om Europees voetbal tussen PEC Zwolle en FC Utrecht is voor helemaal niemand leuk. Kansen zijn spaarzaam, het voetballen is puur gericht op het resultaat en doelpunten vallen er dus ook niet: 0-0. “Ik vond er helemaal niets aan. Hopelijk maken we er zondag een leukere wedstrijd van”, zegt trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het drama begint vanaf minuut één. FC Utrecht, dat met vijf verdedigers acteert, is niet naar Zwolle gekomen voor het wereldrecord balbezit. Allerminst zelfs, want de ploeg uit de Domstad heeft de bal liever niet dan wel. Zo krijgt PEC Zwolle veelvuldig de bal in de schoot geworpen, maar ook de thuisploeg weet amper wat het met het ronde ding moet doen. Als er een Zwolse kans genoteerd mag worden, dan is het een actie van Queensy Menig na een Utrechtse fout. Plots duikt hij vrij op bij de eerste paal, maar de buitenspeler legt de bal waardeloos terug. Aan Utrechtse zijde is een inzet van Ramon Leeuwin het grootste gevaar, Kevin Begois maakt zijn inzet ternauwernood ongedaan.

De tweede helft is niet veel beter. PEC heeft nog meer de bal dan in de eerste helft, maar doet er ongeveer hetzelfde mee. Echt grote kansen creëren zit er niet in, spelhervattingen leveren ook al niets op. FC Utrecht is duidelijk bezig om vooral geen schade op te lopen, maar krijgt gek genoeg nog wel de beste kansen. Invaller Ruud Boymans heeft de openingstreffer op zijn schoen en ook Soufyan Amrabat kan nog een keer vuren, scoren is er op deze avond alleen niet bij. Zo blijven de ploegen steken op een doelpuntloos gelijkspel en ligt alles nog open voor de return. “De ploeg die het meest effectief is, gaat tegen Heracles Almelo of FC Groningen spelen. Het ligt echt heel dicht bij elkaar. De roze trui en de demarrage van Tom Dumoulin waren de hoogtepunten van de dag”, aldus Jans.

Aankomende zondag wordt het tweeluik beslist met een wedstrijd in De Galgenwaard. De aftrap is dan om 14.30 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker (76. El Hasnaoui), Brama, Becker, Bouy, Menig (63. Ehizibue), Veldwijk

FC Utrecht: Bednarek, Troupée, Van der Maarel, Leeuwin, Kum, Amrabat, Ramselaar (65. Janssen)v, Strieder, Barazite, Haller (86. Ludwig), Joosten (63. Boymans)

Gele kaarten:
Rick Dekker (PEC Zwolle), Mark van der Maarel, Andreas Ludwig en Ruud Boymans (FC Utrecht)

Scheidsrechter:
Kevin Blom

Toeschouwers:
8.125

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws