Ron Jans: ‘Ik vond de 0-2 bij rust oneerlijk’

| 26-11-2016

PEC Zwolle heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op pijnlijke wijze verloren. Binnen een minuut openden de bezoekers via Simon Tibbling al de score en nog voor de rust verdubbelde Tom van Weert de score. Die klap kwamen de Zwollenaren in de tweede helft niet meer te boven: 0-4. “Ik vond de 0-2 bij rust oneerlijk, maar het was gewoon zo”, zegt trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Belangrijke pot dit, belangrijke pot dat en goede zaken doen dit, goede zaken doen dat. Vooraf was het wel duidelijk: Groningen-thuis, dat was er eentje. Erop klappen, zou je zeggen. Maar alle goede bedoelingen ten spijt, PEC keek na een veertigtal seconden al tegen een achterstand aan. Groningen produceerde direct een prima aanval, die door Simon Tibbling werd afgerond. Een rampzalig begin, maar daarna herstelden de Zwollenaren zich alleraardigst. Er werden een aantal dotten van kansen bij elkaar gespeeld, het rendement was echter laag. Heel laag. Queensy Menig, Wout Brama, Ted van de Pavert, allemaal kregen ze de mogelijkheid om PEC langszij te brengen. Het lukte niet.

Daar waar PEC de kansen flink om zeep hielp, sprong FC Groningen er juist uiterst secuur mee om. Tom van Weert werd zes minuten voor rust in scoringspositie gebracht en hakte de bal keurig binnen. Hij deed dat wel in buitenspelpositie, maar dat ontging de assistent-scheidsrechter. In de tweede helft dacht FC Groningen in eerste instantie helemaal niet meer aan aanvallen. PEC had veelvuldig de bal, maar deed daar het niet heel veel mee. De grootste kansen waren vervolgens voor de Groningers en die beslisten uiteindelijk ook de wedstrijd. Mimoun Mahi bediende Albert Rusnák heerlijk en hij schoof de wedstrijd in het slot. Als Mahi dan ook nog een een wonderschone goal maakt, is de pijnlijke avond helemaal compleet.

Volgende week zaterdag gaat PEC Zwolle op bezoek bij Vitesse. In Arnhem wordt er om 20.45 uur afgetrapt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk (65. Warmerdam), Holla, Brama, Saymak, Ehizibue (65. Achahbar), Menig (78. Karagounis), Brock-Madsen

FC Groningen: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen (81. Memisevic), Van Nieff, Bacuna, Tibbling, Jenssen, Rusnák, Mahi, Van Weert

Scoreverloop:
1. 0-1 Simon Tibbling
39. 0-2 Tom van Weert
77. 0-3 Albert Rusnák
86. 0-4 Mimoun Mahi

Bijz.: 90. Albert Rusnák mist strafschop

Gele kaarten:
Nicolai Brock-Madsen, Wout Brama en Bram van Polen (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Pol van Boekel

Toeschouwers:
13.000

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws