Ron Jans geniet: ‘Dit is het allermooiste’

| 19-03-2016

Alleen net na de rust heeft PEC Zwolle zaterdagavond even problemen met Willem II, maar verder spelen de Zwollenaren vanaf minuut één een gewonnen wedstrijd. Dirk Marcellis maakt zijn vierde van het seizoen, Lars Veldwijk staat weer als een baas in de punt en dat resulteert in een 4-1 overwinning. “Dit is het allermooiste, genieten van je ploeg. Het was écht een goede wedstrijd”, zegt trainer Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Wedstrijden tegen Willem II zijn meestal van die ‘1-0 wedstrijden’”, tekent aanvoerder Bram van Polen na afloop op. Hij doelt daarmee op de gemiddelde moeilijkheidsgraad van het onderlinge treffen, waarin één doelpunt nog wel eens beslissend is. Zaterdagavond is echter alles anders, want Zwolle raast als een dolle over Willem II heen. De Tilburgers zijn simpelweg onmachtig om ook maar enigszins aanspraak te maken op een resultaat. PEC speelt zich via een afstandsknal van Dirk Marcellis naar een 1-0 voorsprong en vijf minuten later is de beloning compleet. De prima start wordt door Queensy Menig bezegeld met de tweede Zwolse treffer. “De eerste 25 minuten vond ik heel goed. Via twee hele goede goals komen we dan op 2-0”, roept Jans.

Voor de rust komt Willem II via Erik Falkenburg nog wel terug en dat brengt PEC even van haar apropos. Na de rust zijn de Zwollenaren het een moment kwijt, maar de 3-1 van Lars Veldwijk laat de twijfel verdwijnen. Hij schiet raak op aangeven van Wouter Marinus. “Tot de derde goal was het niet heel goed, daarna hebben we het fantastisch uitgespeeld”, vindt Jans. Hij ziet Lars Veldwijk en Stef Nijland nog wel grote kansen missen, waarna laatstgenoemde zorgt voor een schitterend slotakkoord. Vanaf randje zestien krult hij de bal heerlijk in de lange hoek: 4-1. “Ik heb mooie dingen gezien. We staan er weer bij en dat moeten we maar zo houden”, aldus Jans. Door een interlandperiode is PEC Zwolle volgende week vrij van competitieverplichtingen, waarna een week later het uitduel bij Ajax wacht. Aanvang: 16.45 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (79. Schenkeveld), Marcellis, Lam, Van Hintum, Bouy, Brama (82. Dekker), Ehizibue, Marinus (71. Nijland), Menig, Veldwijk

Willem II: Lamprou, Van der Struijk, Peters, Wuytens, Koppers (46. Joppen), Ojo, Achenteh, Ondaan (55. Andrade), Braber, Kawaya (69. Andersen), Falkenburg

Scoreverloop:
18. 1-0 Dirk Marcellis
23. 2-0 Queensy Menig
37. 2-1 Erik Falkenburg
60. 3-1 Lars Veldwijk
90+3. 4-1 Stef Nijland

Gele kaarten:
Rochdi Achenteh en Robert Braber (Willem II)

Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis

Toeschouwers:
12.185

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws