Ron Jans: ‘Er is nog werk aan de winkel’

| 22-04-2017

PEC Zwolle heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 1-2 verloren. Kort voor tijd bracht stormram Ted van de Pavert de spanning nog even terug, maar het lukte niet meer om iets tastbaars aan het duel over te houden. “Dit was weer een kans om ons veilig te spelen, maar dat is niet gelukt. Er is, net als bij Heracles, nog werk aan de winkel”, stelt Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als Danny Holla na veertig seconden Samuel Armenteros uit nood omver moet leggen en daardoor een gele kaart voor de kiezen krijgt, is het duidelijk: PEC Zwolle gaat wederom een moeizame pot tegemoet. Toch sticht Zwolle binnen de kortste keren zelf ook gevaar, aangezien Nicolai Brock-Madsen een levensgrote kans op de openingstreffer krijgt. Hij prikt echter naast, waardoor het 0-0 blijft. Queensy Menig is even daarna ook nog dichtbij een goal, maar ook hij weet niet te scoren. In het vervolg ontstaat er een echt degradatieduel, met matig voetbal en vooral een heleboel strijd. Kansen zijn tot de rust spaarzaam, het publiek op de tribune wrijft het slaap nog maar eens uit de ogen. Van vermaak is amper sprake, al zal PEC daar in deze fase van de competitie even maling aan hebben. Scoren, daar gaat het om. Vermaak of geen vermaak.

De tweede helft kabbelt in eerste instantie op eenzelfde wijze voort, totdat Heracles Almelo plotseling bingo heeft. Armenteros wordt op prima wijze bediend en hij frommelt de bal achter Mickey van der Hart. PEC Zwolle wordt zo gedwongen om te reageren, om maar niet verder verstrikt te raken in het degradatiegeweld. Het startsein voor dat antwoord wordt een klein half uur voor het einde gegeven. Mustafa Saymak krijgt een schietkans, het publiek klimt op de stoelen en de vaart komt erin. Toch maakt PEC amper aanspraak op meer. De dreiging is er wel en de wil overduidelijk ook, maar zonder vertrouwen is het lastig om iets te ondernemen. Armenteros krijgt tien minuten voor tijd vrije doortocht en tilt, vrijwel uit het niets, ook nog eens de score naar 0-2.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Terwijl driekwart stadion baalt, besluit Jans om Ted van de Pavert in te brengen en dat sorteert zelfs nog even effect. Als stormram zorgt hij met zijn eerste balcontact voor een late aansluitingstreffer, waardoor er plots weer hoop opstijgt. Het blijkt ijdele hoop, want PEC komt niet meer tot een gelijkmaker. Ryan Thomas heeft tien seconden voor het einde de 2-2 nog op zijn schoen, maar het blijft bij 1-2 en dus weer geen punten. Zo wordt het hopen op een zondagse nederlaag van Sparta, waardoor het degradatiespook Zwolle overslaat. Maar afhankelijk zijn van anderen, dat is nooit een goed teken. Alarmfase één is even aangebroken.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy (86. Van de Pavert), Schenkeveld, Warmerdam, Holla, Saymak (64. Thomas), Ehizibue (64. Nijland), Menig, Brock-Madsen

Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens (64. Droste), Bruns, Pelupessy, Niemeijer (81. Duarte), Kuwas, Peterson (77. Darri), Armenteros

Scoreverloop:
55. 0-1 Samuel Armenteros
80. 0-2 Samuel Armenteros
86. 1-2 Ted van de Pavert

Gele kaarten:
Danny Holla (PEC Zwolle), Thomas Bruns (Heracles Almelo)

Scheidsrechter:
Danny Makkelie

Toeschouwers:
13.250

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws