Ron Jans: ‘Eigenlijk wel teleurstellend’

| 01-04-2017

PEC Zwolle is zaterdagavond tegen Excelsior niet verder gekomen dan een gelijkspel. De Zwollenaren spelen in het MAC3Park Stadion het overgrote deel van het balbezit bij elkaar, maar het lukt niet om een beslissing te forceren. Door goals van Django Warmerdam en Luigi Bruins houden beide ploegen het bij 1-1. “Op basis van het laatste uur zat er niet meer in. Eigenlijk is dit wel teleurstellend”, zegt trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als de ploegen zich hebben opgesteld en de scheidsrechter de wedstrijd in gang heeft gebracht, is het direct duidelijk wie er deze avond de baas gaat zijn. PEC Zwolle overloopt Excelsior op alle fronten en dat zorgt bij de Rotterdammers voor niets minder dan paniekvoetbal. PEC voetbalt zich meer en meer naar het doel, daar waar Dirk Marcellis en Nicolai Brock-Madsen de eerste kansen krijgen. Tweemaal staat doelman Warner Hahn, terug op het oude nest, in de weg, maar drie keer is ook in Zwolle nog altijd scheepsrecht. Als Django Warmerdam plots vogeltje vrij staat, besluit hij van een aardige afstand maar eens uit te halen. Het schot is Hahn te machtig, PEC Zwolle na ruim twintig minuten op voorsprong. En het is zo terecht als maar zijn kan.

Maar juist op dat moment valt de thuisploeg in slaap. Kansen zijn er niet meer, goed voetbal bij vlagen en daar wordt ook het publiek stil van. Juist op het moment dat trainer Ron Jans zijn aanhang aanspoort de stilte te doorbreken, gaat het mis. Luigi Bruins komt vrij op links en kegelt in de lange hoek loepzuiver raak. Beide ploegen raken vervolgens nog het aluminium (Holla en Elbers), maar bij rust is het gewoon gelijk. Na de onderbreking blijft het spelbeeld hetzelfde. PEC heeft veelvuldig de bal, Excelsior betrekt de defensieve stellingen en dat zorgt voor schaakmat. Tot een kwartier voor tijd. De opponent heeft het even niet op orde en daardoor ontstaat er ruimte. Het is vooral Queensy Menig die daar gebruik van maakt, maar ook hij kan niet scoren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In eerste instantie is zijn kans nog moeilijk, de tweede keer kan het ook zomaar bingo zijn. Het is echter Warner Hahn die zijn ploeg met een fabelachtige redding op de been houdt. Aan de andere kant doet ook Mickey van der Hart dat nog een keer, waardoor het zaterdag in 1-1 eindigt. Een gemiste kans, aangezien PEC meer uit het balbezit had moeten halen. De Rotterdamse bus bleek alleen niet omver te beuken. “Als je na zeven wedstrijden op twee punten staat en na zeventien wedstrijden op veertien, dan is het op dit moment oké. De teleurstelling overheerst wel”, aldus Jans. PEC Zwolle speelt aankomende donderdag een uitwedstrijd bij Roda JC. Aanvang: 18.30 uur

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Verdonk (78. Ehizibue), Warmerdam, Holla, Saymak, Mokhtar (66. Thomas), Menig, Brock-Madsen (78. Nijland)

Excelsior: Hahn, Karami, Massop, Mattheij, De Wijs, Koolwijk (78. Vermeulen), Faik, Bruins, Elbers (84. Ondaan), Ribeiro, Van Duinen (65. Hasselbaink)

Scoreverloop:
26. 1-0 Django Warmerdam
34. 1-1 Luigi Bruins

Gele kaarten:
Luigi Bruins (Excelsior), Nicolai Brock-Madsen, Bram van Polen, Dirk Marcellis (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis

Toeschouwers:
13.140

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws