Ron Jans: ‘Dit voelt echt hartstikke goed’

| 04-03-2017

Het is PEC Zwolle zaterdagavond eindelijk gelukt om te winnen van een subtopper. Bij FC Utrecht en AZ lukte dat niet, maar thuis tegen Vitesse zet de ploeg een overtuigende prestatie neer. Door goals van Mustafa Saymak, Nicolai Brock-Madsen en Danny Holla eindigt het treffen in 3-1. “Als de tegenstander van speelwijze moet veranderen, dan weet je dat het daar niet goed zit. Dit voelt hartstikke goed”, zegt trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Achttien minuten is de wedstrijd zaterdag onderweg als het Zwolse publiek elkaar op de schouders slaat. Niet van ongeloof en niet van frustratie, zoals eerder dit seizoen, maar puur en alleen van opwinding. Bekerfinalist Vitesse is waarschijnlijk met de beste bedoelingen naar Zwolle gekomen, alleen is daar helemaal niets van te zien. Dat mag op het conto van de bezoekers worden gezet, maar ook zeker op dat van PEC. Want de Zwollenaren gaan als gekken tekeer en voetballen zich binnen de kortste keren naar een lekkere uitgangspositie. Mustafa Saymak opent na tien minuten de score en acht minuten later zorgt een zeer attente Nicolai Brock-Madsen al voor de 2-0. Het slap acterende Vitesse komt er duidelijk niet aan te pas, alsof de laatste resten bier nog in de lichamen zit.

Er lijkt dus niets aan de hand, ware het niet dat Vitesse na de rust een compleet andere indruk maakt. Via Ricky van Wolfswinkel komt het na twee minuten terug in de wedstrijd en even daarna is diezelfde Van Wolfswinkel zelfs dicht bij de 2-2. PEC houdt haar adem in, totdat Danny Holla mag aanleggen voor een vrije trap. Keeper Michael Tornes zet een waardeloze muur neer en daar maakt de middenvelder dankbaar gebruik van: 3-1. Het zorgt voor lucht en het zorgt ervoor dat Vitesse knock-out gaat. De Arnhemmers komen daarna niet meer in de buurt van Mickey van der Hart, terwijl PEC het nalaat om een vierde en misschien wel vijfde treffer te maken. Daar maalt echter niemand om, de 3-1 zege zorgt voor een hele dikke lach. Het linkerrijtje komt heel stiekem in zicht.

Volgende week zondag gaat PEC Zwolle op bezoek bij Willem II. De aftrap in Tilburg is om 12.30 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Sandler (70. Schenkeveld), Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak (81. Nijland), Thomas, Ehizibue (76. Mokhtar), Menig, Brock-Madsen

Vitesse: Tornes, Diks, Miazga, Kashia, Leerdam, Nakamba, Baker (68. Ali), Tighadouini, Foor (68. Zhang), Rashica, Van Wolfswinkel (79. Van Bergen)

Scoreverloop:
10. 1-0 Mustafa Saymak
18. 2-0 Nicolai Brock-Madsen
48. 2-1 Ricky van Wolfswinkel
55. 3-1 Danny Holla

Gele kaarten:
Matt Miazga (Vitesse)

Scheidsrechter:
Allard Lindhout

Toeschouwers:
13.000

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws