Ron Jans: ‘Dit is een hele normale uitslag’

| 20-11-2016

PEC Zwolle is er zondag niet in geslaagd koploper Feyenoord in De Kuip te verslaan. De Zwollenaren waren het grootste gedeelte van de wedstrijd onmachtig en verloren door doelpunten van Dirk Kuijt, Karim El Ahmadi en Jens Toornstra uiteindelijk met 3-0. “Missie mislukt? Dit is een hele normale uitslag hoor. Feyenoord heeft gewoon laten zien waar het staat”, reageert PEC-trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Jans koos er voor om tegen Feyenoord met een versterkte defensie te spelen. Met Bram van Polen, Bart Schenkeveld, Dirk Marcellis, Ted van de Pavert en Calvin Verdonk stonden er vijf verdedigers klaar om de Rotterdamse aanvallen te ontregelen. Ruim een half uur lang lukte dit prima. Kuijt had een prima schietkans, maar die poging werd door de vuisten van doelman Mickey van der Hart onschadelijk gemaakt. Uit een hoekschop werd een bal door Wout Brama van de lijn gehaald. Dat waren de enige wapenfeiten van de thuisploeg, tot minuut 39. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door aanvoerder Kuijt feilloos binnen gekopt. Zwolle kon daar zelf weinig tegenover stellen. In het winderige Rotterdam kwam Queensy Menig een keer gevaarlijk door in het strafschopgebied, maar daadwerkelijk Feyenoord-keeper Brad Jones aan het werk stellen lukte niet.

“Verdedigend stond het best goed, aanvallend veel minder. We hoopten de rust te halen met 0-0”, verklaart Danny Holla het strijdplan. Dat beeld veranderde na rust, toen Ryan Thomas in het veld was gekomen voor Schenkeveld. Zwolle drong wat meer aan en kreeg ook wat kansjes. Feyenoord werd ook gevaarlijker, maar Eljero Elia stuitte op Van der Hart. Zwolle groeide in het duel en kreeg na een uurtje spelen de grootste mogelijkheid. Bram van Polen besloot in één keer op doel te schieten na een voorzet van Verdonk. De bal verdween maar net naast het doel. Niet veel later werd het duel beslist door een fraai afstandsschot van El Ahmadi: 2-0. Niet veel later deed Jens Toornstra hetzelfde en was het helemaal over en uit met het verzet van PEC Zwolle: 3-0. Volgende week zaterdag wacht een thuiswedstrijd voor PEC Zwolle. In het MAC³PARK Stadion wordt om 19.45 uur afgetrapt tegen FC Groningen.

Wedstrijdstatistieken:
Feyenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Nelom, El Ahmadi (79. Tapia), Kuijt, Vilhena, Toornstra, Jorgensen (72. Bascacikoglu), Elia (79. Berghuis)

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld (46. Thomas), Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Saymak (73. Brock-Madsen), Holla, Brama, Marinus (62, Achahbar), Menig

Scoreverloop:
38. 1-0 Dirk Kuijt
71. 2-0 Karim El Ahmadi
76. 3-0 Jens Toornstra

Gele kaart:
Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)

Scheidsrechter:
Dennis Higler

Toeschouwers:
47.500

Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws