Ron Jans: ‘Dan is dit niet de laatste keer’

| 10-02-2017

PEC Zwolle heeft vrijdagavond prima zaken gedaan door te winnen van NEC. De Zwollenaren speelden twee helften die qua niveau ver uiteen lagen, maar toch was dat voldoende om met 2-0 te winnen. Nicolai Brock-Madsen en Queensy Menig waren wederom de mannen die het deden. “Als we zo doorgaan, dan is dit zeker niet de laatste keer dat we thuis winnen”, zegt trainer Ron Jans.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Winnen in eigen huis, dat was er voor PEC Zwolle al eventjes niet meer bij. Tegen Go Ahead Eagles, op 30 oktober 2016, lukte het de Zwolse formatie nog wel, maar daarna keerde het thuispubliek telkens teleurgesteld huiswaarts. Tegen NEC werden de Zwolse fans nou ook niet bepaald getrakteerd op een lekkere avond, aangezien PEC buitengewoon slordig acteerde. NEC kwam om te counteren, maar dat was in eerste instantie niet eens nodig. Het kreeg de bal telkens in de schoot geworpen, waardoor het ook nog eens gevaarlijk kon worden. Na twee minuten was Wojchiech Golla al dichtbij een goal en dat gold ook voor Dario Dumic. PEC zette daar een knappe inzet van Queensy Menig tegenover, maar zijn krul spatte uiteen op de paal.

Geen lekkere helft voor de Zwollenaren en dat beeld werd in het begin van de tweede helft gehandhaafd. Binnen een minuut kon NEC-invaller Taiwo Awoniyi scoren, maar op miraculeuze wijze ging de bal niet binnen. Daarna was het eindelijk tijd voor PEC. Het eerste wapenfeit kwam van Kingsley Ehizibue, die het voor elkaar kreeg om een vrije inzet bij de McDonalds te krijgen. Toch was het even later raak. Een actie van Nicolai Brock-Madsen, de laatste tijd toch al de gevierde man, leek te stranden, maar plots steeg er gejuich op. Via een Nijmeegs been plofte de bal bij de tweede paal raak en dat bracht eindelijk weer feest in het MAC3Park Stadion.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Nadat beide partijen allebei de lat hadden geraakt (Thomas voor PEC en Rayhi voor NEC) bracht Menig het feestgedruis helemaal op gang. In de rebound schoot hij bijzonder knap raak en daarmee zette hij ook nog eens de Nijmeegse sluizen open. Kansen op 3-0 en meer waren er, maar het lukte niet om nogmaals doel te treffen. En ach, wat maakte dat ook uit. Het publiek in Zwolle had weer eens iets te vieren en als klap op de vuurpijl bracht de zege lucht. Lucht om adem te halen en weer eens rustig te kijken hoe de zaken ervoor staan. Veilig is PEC nog allerminst, maar na het trainingskamp in Spanje zijn de zaken beduidend beter gegaan. Er wordt nu zelfs thuis gewonnen en daarmee komt heel stiekem de middenmoot weer in zicht. Want een nieuwe inzinking ligt niet bepaald voor de hand.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd bij FC Utrecht. De aftrap in De Galgenwaard is om 20.45 uur.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak (80. Israelsson), Thomas (84. Ongenda), Ehizibue (68. Mokhtar), Menig, Brock-Madsen

NEC Nijmegen: Delle, Dyrestam (65. Heinloth), Dumic, Golla, Fomitschow, Bikel (72. Kadioglu), Breinburg, Messaoud, Larsson, Rayhi, Grot (42. Awoniyi)

Scoreverloop:
57. 1-0 Nicolai Brock-Madsen
72. 2-0 Queensy Menig

Gele kaarten:
Michael Heinloth (NEC)

Scheidsrechter:
Jeroen Manschot

Toeschouwers:
13.200

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Ron Jans, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws