Ron Jans: ‘Balen, maar dik verdiend door’

| 27-10-2016

PEC Zwolle heeft donderdagavond op nipte wijze de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. In een goed gevuld MAC3Park Stadion kwam PEC zonder enige moeite op een 2-0 voorsprong, maar in de slotfase maakte Joey Sleegers het toch nog spannend. Het bleef echter bij die aansluitingstreffer, tot opluchting van trainer Ron Jans. “Je baalt van zo'n moment, maar uiteindelijk zijn we dik verdiend door.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is enorm verleidelijk om als speler van PEC Zwolle in het achterhoofd al bezig te zijn met de wedstrijd van het jaar. Zondag spelen de Zwollenaren de altijd beladen derby tegen Go Ahead Eagles en dat terwijl er donderdag nog een bekerduel met VVV-Venlo op het programma staat. De opponent van zondag liet zich eerder deze week al verrassen door hoofdklasser Jodan Boys, een waarschuwing voor PEC. En een gewaarschuwd mens telt nou eenmaal voor twee, zo blijkt ook donderdag. De Zwolse formatie laat namelijk niets aan het toeval over en controleert de wedstrijd vanaf minuut één. Grote kansen speelt het in eerste instantie niet bij elkaar, maar toch twijfelt niemand aan een goede afloop.

Zeker niet als Kingsley Ehizibue na bijna een half uur de score opent. Daar blijft het in de eerste helft nog bij, maar in de tweede helft wordt de productie al snel opgevoerd. Youness Mokhtar maakt zeven minuten na rust, na een prima aanval, de 2-0 en die goal lijkt PEC Zwolle in veilige haven te brengen. Diezelfde Mokhtar is ruim tien minuten later dichtbij de derde goal en daarna moet Mickey van der Hart plots toch nog aan de bak. De keeper ziet Jerold Promes alleen voor zich opduiken, maar ook Van der Hart laat zien gewoon bij de les te zijn. Toch is de veilige haven nog niet bereikt. Uit het niets kan Joey Sleegers zeven minuten voor de tijd de 2-1 maken, waardoor er overuren dreigen. Die komen er niet, want het lukt VVV niet meer om de gelijkmaker te forceren. Eind goed, al goed.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk (62. Brama), Holla, Wamerdam, Ehizibue (75. Karagounis), Saymak (45. Thomas), Mokhtar, Menig

VVV-Venlo: D. van Crooij, Korkmaz (67. Dekker), Promes (85. Resida), Janssen, Röseler, Post, Leemans (75. Hunte), Opoku, Sleegers, V. van Crooij, Seuntjens

Scoreverloop:
29. 1-0 Kingsley Ehizibue
52. 2-0 Youness Mokhtar
83. 2-1 Joey Sleegers

Gele kaarten:
Roel Janssen, Niels Röseler en Vito van Crooij (VVV-Venlo)

Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, KNVB Beker, Ron Jans, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws