Ron Jans: ‘Al niet eens met de vrije trap’

| 14-12-2016

PEC Zwolle heeft woensdagavond op uiterst pijnlijke wijze het bekertoernooi moeten verlaten. Tot tien minuten voor tijd stond de Zwolse ploeg met 1-0 voor, maar uiteindelijk bleek FC Utrecht met 1-2 te sterk. Een penalty van Richairo Zivkovic bracht de beslissing. “Ik was het al niet eens met de plaats waar de vrije trap werd genomen. En de penalty? Hij zoekt hem op”, vindt trainer Ron Jans na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de hoek waar de klappen vallen is het soms lekker als het allemaal een keer meezit. Maar geluk moet je altijd nog afdwingen en dat lukt PEC Zwolle op het moment helemaal niet. Het lijkt woensdag overigens wel zover te komen, aangezien PEC al na acht minuten de score opent. Nicolai Brock-Madsen is het eindpunt van een splijtende combinatie en maakt daarmee een einde aan zijn droogte. Die droogte lijkt zelfs beslissend, vooral omdat Utrecht het nalaat om gelijk te maken. Dirk Marcellis krijgt verreweg de grootste kans op een volgende goal, maar verder is het Utrecht wat de klok slaat. Richairo Zivkovic, Gyrano Kerk en Nacer Barazite kunnen het allemaal doen, maar telkens komt Mickey van der Hart als winnaar uit de strijd.

En dan toch wordt het gelijk. Negen minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd is Kevin Conboy zijn tegenstanders te machtig en met de kop lijkt hij de wedstrijd een verlenging toe te dienen. Tot in de blessuretijd, als scheidsrechter Kuipers besluit om de Utrechters een strafschop te geven. Dirk Marcellis verliest eerst het sprintduel van Zivkovic en maakt daarna een overtreding. Kuipers geeft een strafschop, Zivkovic die scoort en de Zwolse malaise is compleet. Het is PEC voorlopig allemaal niet gegeven. Ook geen reisje naar De Kuip. “Vanuit mijn oogpunt was het wel een penalty. Fucking dom, dit is echt zó frustrerend”, is captain Bram van Polen duidelijk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen, Brama, Holla (66. Saymak), Menig, Thomas (75. Ehizibue), Warmerdam (79. Marinus), Brock-Madsen

FC Utrecht: Jensen, Troupée (86. Klaiber), Van der Maarel, Leeuwin, Van der Meer, Janssen, Amrabat, Ayoub, Barazite, Kerk, Zivkovic

Scoreverloop:
8. 1-0 Nicolai Brock-Madsen
81. 1-1 Kevin Conboy
90. 1-2 Richairo Zivkovic (strafschop)

Gele kaarten:
Dirk Marcellis, Ted van de Pavert (PEC Zwolle), Willem Janssen (FC Utrecht)

Scheidsrechter:
Bjorn Kuipers

Toeschouwers:
7.600

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Ron Jans, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws