Roeland ten Berge vertrekt bij Berkum

| 17-10-2013

Roeland ten Berge, hoofdtrainer van Berkum, vertrekt aan het einde van het huidige voetbalseizoen bij de Zwolse hoofdklasser. Dat hebben het Berkum-bestuur en de coach in goed onderling overleg besloten. “Na drie seizoenen, waarin door alle betrokkenen uitstekend is samengewerkt, zijn beide partijen aan wat nieuws toe”, aldus bestuurslid Henk Jan van der Veer van Berkum.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Door in een vroeg stadium het vertrek aan te kondigen wordt duidelijkheid verschaft en kan de focus bij zowel spelers als trainers nog meer bij het huidige seizoen komen te liggen.” Ten Berge staat vanaf het seizoen 2011-2012 aan het roer bij de hoofdselectie van Berkum, waar hij met een innovatieve en aanvallende speelwijze succes boekte. In zijn eerste seizoen pakte de ploeg een periodekampioenschap en werd de halve finale van de play-offs voor promotie naar de topklasse gehaald. Ook kwam Berkum ver in het toernooi om de ‘grote’ KNVB-beker, waarin het uiteindelijk werd uitgeschakeld door eredivisionist Heracles. In 2012-2013 deden de Zwollenaren met aantrekkelijk voetbal tot in de slotfase mee om de prijzen in de hoofdklasse C, waarin ze op een vijfde plek eindigden.

Vóór zijn periode bij Berkum was Roeland ten Berge hoofdtrainer en hoofd opleidingen bij Voorwaarts Twello. Daarvóór coachte hij het tweede elftal van Excelsior ‘31 en was hij coördinator jeugdopleiding en trainer van het A1-elftal bij profclub Go Ahead Eagles. De nu 36-jarige Raaltenaar is docent trainersopleidingen bij de KNVB en Landstede en hij heeft een eigen bedrijf in voetbaltechnische ondersteuning.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Roeland ten Berge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws