Roeland ten Berge nieuwe trainer Berkum

| 03-12-2010

Berkum heeft niet lang hoeven te zoeken naar een nieuwe trainer. Sinds de club twee weken geleden naar buiten bracht dat de huidige coach Michel van Oostrum aan het einde van het lopende seizoen afscheid zal nemen, regende het open sollicitaties. Maar Berkum kwam zelf bij haar nieuwe trainer uit. Roeland ten Berge is met ingang van seizoen 2011-2012 de trainer van de hoofdklasser. Ten Berge is nu nog coach van Voorwaarts Twello, dat uitkomt in de eerste klasse E op zondag.

Met de uit Raalte afkomstige Ten Berge haalt Berkum een jonge en ambitieuze trainer in huis, die op vaktechnisch én coördinerend gebied zijn mannetje staat. Bestuur en spelersraad waren na enkele gesprekken dan ook unaniem van mening dat hij de geschikte coach is voor het nieuwe seizoen.

Voordat de 33-jarige Ten Berge in 2010 aantrad als hoofdtrainer en hoofd opleidingen in Twello, was hij een jaar trainer van het tweede elftal van Excelsior ’31 in Rijssen. Daarmee sleepte hij het kampioenschap in de reserve hoofdklasse in de wacht en bracht zijn team het tot de halve finale van het Nederlands kampioenschap voor reserveteams. Tevens werd de KNVB Beker voor reserve-elftallen veroverd. Vóór zijn periode bij Excelsior nam hij vier jaar lang een kijkje in de keuken van het betaalde voetbal toen hij coördinator jeugdopleiding was bij Go Ahead Eagles en coach van het inmiddels opgeheven A1-elftal van de Deventer club.

Roeland ten Berge werkte verder voor de KNVB als Jeugdplancoach en was een aantal jaren ondersteunend medewerker voetbaltechnische zaken bij de bond, waar hij nu nog docent is bij de trainersopleidingen. Als speler kwam hij uit voor Rohda Raalte, maar een knieblessure maakte al in 2000 een einde aan zijn spelerscarrière.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Roeland ten Berge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws