Roel Stofmeel: ‘Zo mag en gaat het niet’

| 08-04-2018

De damesploeg van Hockey Club Zwolle heeft zondag een nederlaag moeten incasseren. Op eigen veld verloor de ploeg van coach Roel Stofmeel met 0-2 van middenmoter Ede en is daardoor niet langer koploper in de eerste klasse D. “Het was vandaag niet goed genoeg. We gaan dinsdag zeker nog even met zijn allen terugblikken op deze wedstrijd, want zo mag en gaat het niet”, reageert Stofmeel.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Op de vraag waar het mis ging is de coach van de Zwolse hockeysters duidelijk. “Het is denk ik heel simpel. Ede speelt namelijk een beetje hetzelfde spelletje als Apeldoorn en daar hebben wij het lastig mee”, stelt de HC Zwolle-coach, die zag dat de speelsters van Ede zich steeds lieten zakken en daarnaast strak in de mandekking speelden. “De focus en scherpte moet er dan zijn, maar wij hockeyden niet meer dan een 6,5 bij elkaar. Dat is gewoon te weinig tegen een ploeg als Ede, dat doorgaans weinig doelpunten tegen krijgt en zelf ook weinig scoort. Als je naar hun resultaten kijkt, dan zie je vooral uitslagen als 1-1 en 0-0.”

Zwolle was op eigen veld dan ook voornemens om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. “Klopt, want dan hadden zij meer moeten komen. Helaas bleef de 1-0 echter uit. In de eerste vijf minuten kregen wij drie honderd procent kansen, maar het was allemaal net niet. In de uitvoering waren wij te slordig”, vertelt Roel Stofmeel, die zijn team tot overmaat van ramp door een eigen goal op achterstand zag komen. “Ik moet de beelden nog terugkijken, maar het leek wel Comedy Capers.” In de tweede helft gingen de Zwolse dames vol op jacht naar de gelijkmaker, maar in plaats van 1-1 werd het 0-2.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Door de nederlaag tegen Ede verspeelde HC Zwolle de koppositie in de eerste klasse D aan Gooische, dat thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen nummer drie Naarden en via de shoot-out een bonuspunt in de wacht sleepte. “Wij hebben nu evenveel punten als Gooische, maar een iets minder doelsaldo. Gelukkig voor ons heeft nummer vier EHV ook verloren, waardoor de schade enigszins beperkt is gebleven”, concludeert Stoefmeel, die weet dat de eerste drie promoveren. “Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat met EHV nog steeds tien punten, maar in de komende duels moet het wel beter.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws