Roeister Kirsten Lanz ‘Lid van Verdienste’

| 26-11-2011

Roeister Kirsten Lanz is tijdens de algemene ledenvergadering van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging onder luid applaus benoemd tot ‘Lid van Verdienste’. Dit vanwege haar bijzondere prestatie in de roeisport, want nog niet eerder wist een roeier van ZRZV een zilveren plak te winnen op een WK.

© Annet van Raalten

Kirsten won haar WK-medaille in augustus van dit jaar op het WK roeien voor junioren in het Engelse Eton. In de finale van de meisjes dubbelvier (JW4x) hadden Ilse Paulis (Salland), Anne Fischer (De Hoop), Karien Robbers (Die Leythe) en Kirsten Lanz (ZRZV) een ijzersterke eindspurt in huis, waardoor zij de Roemenen en Amerikanen nog wisten te passeren. Op de Duitse boot, die de 2.000 meter in 6:31.07 aflegde, stond echter geen maat. De Nederlanders roeiden naar een tijd van 6:34.48.

Tijdens de algemene ledenvergadering van ZRZV blikte Kirsten terug op haar lange weg naar de zilveren WK-medaille. Daarnaast bedankte ze Willem-Jan van der Linde, Harriet van Ettekoven, Bea ten Brinke en Nico Rienks voor hun ondersteuning in de aanloop naar deze prestatie.

Kirsten Lanz, Roeien, ZRZV, Nico Rienks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws