Roeiers ZRZV krijgen een toegankelijk vlot

| 06-09-2018

De Zwolsche Roei en Zeil Verenging (ZRZV) krijgt de beschikking over een nieuw, toegankelijker vlot. Door die ontwikkeling wordt het voor de senioren van de club makkelijker om in en uit de boot te stappen. “We hebben nu twee vlotten van beton, maar daarop kunnen we geen instaphek maken”, vertelt Antoinette van Boom, coördinator aangepast roeien.

De leden van de club willen zo veel en zo lang mogelijk zelfstandig hun sport beoefen. Ex-balsporters met geblesseerde knieën, enkels en heupen kunnen nog wel roeien, maar ervaren problemen bij het zelfstandig instappen. “Voor hen zal dat nieuwe vlot een verlichting zijn. Bovendien is het beter voor de boten als de roeiers gecontroleerd kunnen gaan zitten”, stelt Van Boom. “Als je kunt zitten en je armen kunt gebruiken, kun je roeien. Zo’n 35 procent van onze leden, ongeveer 220 mensen, is ouder dan zestig jaar. Er roeit een mannen acht met zelfs twee leden van boven de negentig. We hebben eveneens een blinde roeier, meerdere slechtzienden, iemand met een dwarslaesie en diverse roeiers met andere beperkingen.”

Voor de leden is het belangrijk dat ze zelfstandig het vlot op kunnen rijden, wat nu niet gemakkelijk is vanwege de verschillende waterhoogtes. De geleidelijke afrit aan het nieuwe vlot voorziet hierin. “Het probleem van het tillen van de boot wordt opgelost omdat er een goed lopende rollenbaan naast het nieuwe vlot komt”, zegt Van Boom. De aanschaf, onder andere mogelijk door support van De Gasthuizen, loopt wel enige vertraging op. “De aannemers hebben het erg druk. Bovendien zijn de prijzen in de tussentijd met dertig procent verhoogd. Daarom zijn we eerst subsidies en financiering aan het werven en levert voortschrijdend inzicht nog een paar nieuwe wensen op. Ons multifunctionele vlot wordt in ieder geval komende winter gebouwd.”

Roeien, ZRZV

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws