Roeiers succesvol bij Head of the River

| 19-03-2012

De Zwolsche Roei- en Zeilvereniging (ZRZV) heeft zondag in Amsterdam uitstekend gepresteerd bij de tachtigste editie van de roeiklassieker Head of the River. In maar liefst tien boten waren roeiers van ZRZV actief en er werden drie zeges geboekt en drie tweede plaatsen behaald.

De beste prestatie werd misschien wel geleverd door Tom Schwantje en Philip den Bremer. De twee Zwolse roeiers trokken samen met Michiel Moerman, Melvin Twellaar en Emma Vercoulen (stuur) blik door onder meer Willem III te verslaan. Daarnaast wisten Nico Rienks en Sander Gerdes in de Rijnland-combi overall de head op hun naam te schrijven. Ze versloegen de boot van Maas in het HVA8+-veld. En de ploeg van Rob Kluvers, Jan Horst, Jan-Bas van Noord, Remond Souren en Monique Pronk (stuur) zegevierde in het HV4*-veld.

In het M164*-veld eindigden Martine van den Boomgaard, Morvenna de Vries, Marjolein Visser, Esmée Oosterlaar en Emma Vercoulen (stuur) knap als tweede. Datzelfde geldt voor Esther Dijk, Marjolein van Aarst, Lies van Vliet, Jobke Middelkamp en Hendriekje van der Meer (stuur) in de categorie DCL4*. En tot slot was er nog een tweede plaats voor de boot met Jeanette Ottens, Gianna Talamini, Jolande Regout, Maartje van Reedt Dortland en Siera Schrage (stuur) in het DVB4*-veld. Al met al was het dus een prachtige dag voor ZRZV.

Roeien, ZRZV, Nico Rienks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws