‘Rising Stars’ leveren 284.000 euro op

| 16-01-2011

Egbert Schep en Teus van den Brink kijken heel tevreden terug op de eerste editie van ‘Sale of the Rising Stars’, zaterdagavond een onderdeel van paardensportevenement Zwolle International. “Het is allemaal goed verlopen en over de gemiddelde opbrengst van 28.400 euro per paard kunnen we alleen maar tevreden zijn.”

Met een totale opbrengst van 284.000 euro was de première van Sale of the Rising Stars zeer geslaagd te noemen. “Je moet je goed realiseren dat dit paarden zijn die afgelopen zomer nog in de wei liepen en die nog maar een maand of drie onder het zadel zijn”, zegt Egbert Schep. “Als je dan de veiling over zijn geheel bekijkt, dan is dat een prima opbrengst. Natuurlijk zit er eentje bij die we bij wijze van spreken hebben weggegeven: een heel goed paard dat om welke reden dan ook voor weinig weggaat. Dat komt altijd een keer voor in een veiling, dat de aandacht wat verslapt. Maar gemiddeld genomen zijn we gewoon goed tevreden.”

De selecteurs Schep en Van den Brink kunnen ook tevreden zijn over het feit dat de meeste jonge talenten in Nederland blijven. Gekocht door ambitieuze eigenaren met goede jonge ruiters die de ‘Rising Stars’ nu gaan opleiden. De 4-jarige hengst Atlantic (Air Jordan Z x Voltaire) werd voor 36.000 euro verkocht aan een Ier, de overige negen toptalenten hebben nieuwe Nederlandse eigenaren gekregen. De Niveau-dochter Amarenz werd met 42.000 euro de duurste van de veiling, gevolgd door Ceasar (Ukato x Goodwill), die voor 40.000 euro van eigenaar veranderde.

“Ik denk dat we een koppel fijne paarden eerlijk hebben voorgesteld”, aldus Egbert Schep. “En ik denk dat we een stel eigenaren blij hebben kunnen maken met paarden die over een poosje echt wel ergens op zullen duiken.”

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws