Rinny van der Meulen (51) nog altijd topfit

| 29-05-2013

“Het valt niet mee om voldoende mensen te mobiliseren voor komende zaterdag.” Dat zegt Rinny van der Meulen, die tijdens de 33ste editie van het Olde Zakk’n Toernooi het shirt van Berkum draagt. De 51-jarige voetballiefhebber doet al zo’n vijftien jaar mee aan het ‘roemruchte’ toernooi voor veteranen/oud eerste-elftalspelers van Zwolse voetbalverenigingen. “Het team is nog niet compleet, maar we gaan er vanuit dat het goed komt.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Namens Berkum is vooral Jurrie Wink zeer actief met het samenstellen van een team. “Jurrie is er heel druk mee, maar het is in deze periode gewoon heel lastig om voldoende spelers op de been te krijgen. De KNVB heeft nu immers een competitie voor 35-plussers opgesteld en daar doen vrijdag ook de nodige jongens van Berkum aan mee. Daarnaast zijn er jongens die met het oog op de Zwolse Halve Marathon van volgende week zaterdag geen risico’s willen lopen. En in deze maanden trekken gezinnen er natuurlijk weleens een weekendje op uit”, vertelt Van der Meulen, die het altijd erg leuk vindt om met zijn maten van vroeger te voetballen.

Zelf staat Van der Meulen nog vaak een balletje te trappen. “Ik speel op maandagavond nog in de zaal en elke zaterdag sta ik op het veld met Berkum 5. Als je maar in beweging blijft, dan gaat het wel goed. Daarnaast heb ik het geluk dat ik nog nooit een zware blessure heb gehad. Om mij heen moeten steeds meer jongens noodgedwongen stoppen. Bijvoorbeeld doordat ze op jongere leeftijd al eens zwaar geblesseerd zijn geraakt. Dat is mij gelukkig bespaart gebleven”, zegt Rinny van der Meulen, trotse oom van de broertjes Marc en Chris van der Meulen. “Zeker in deze tijd is het bijzonder dat die jongens nog altijd bij Berkum in de hoofdmacht spelen. Hopelijk geef ik het goede voorbeeld, ik ben bezig aan mijn 44ste seizoen bij Berkum.”

In de aanloop naar de 33ste editie van het Olde Zakk'n Toernooi interviewt Sportief Zwolle van elke deelnemende ploeg een speler of coach. Zie ook:
- Dieze West debuteert op 33ste Olde Zakk’n
- Jack Bos: ‘ZAC gaat voor de gezelligheid’
- Erik Pol voor eerste keer op Olde Zakk’n
- Luuk Drost: ‘In het veld de titel verdedigen’
- Han Stolte: ‘Olde Zakk’n is net een reünie’
- PEC Zwolle met Art Langeler op Olde Zakk’n
- Bart Ester: ‘Boys niet op oorlogssterkte’

VV Berkum, Voetbal, Olde Zakk’n Toernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws